search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η «μάχη» του Κ. Κατσίφα με την αλβανική αστυνομία (Video)

29.10.2018 17:28
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Κατσίφα: Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε η ελληνική δικαιοσύνη - Media

 

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη «μάχη» του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα με την αλβανική αστυνομία έφερε στο φως της δημοσιότητας το τηλεοπτικό δίκτυο Open TV.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, τραβηγμένο μέσα από το καφενείο του χωριού, ακούγεται «καταιγίδα» πυροβολισμών, ενώ εμφανίζεται ο Κατσίφας να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι αλβανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της οικογένειας του Κ. Κατσίφα να παραστεί Έλληνας εμπειρογνώμονας στην έρευνα για να πραγματικά περιστατικά του θανάτου του ομογενούς.

Επίσης, στο κενό έπεσε η προσπάθεια της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να καταθέσει μήνυση κατά των Αλβανών αστυνομικών για το θάνατο του 35χρονου ομογενούς, καθώς το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα κάνει λόγο για δολοφονία του παιδιού της και για αυτό το λόγο θέλησε να καταθέσει τη μήνυση κατά των Αλβανών αστυνομικών.

Εν τω μεταξύ, σεσημασμένος για ναρκωτικά ήταν, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, που έχασε την ζωή του σε ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς, στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 35χρονος είχε συλληφθεί το 2008, στο Χαλάνδρι, για κατοχή μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης..

Νωρίτερα, αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας διέψευσαν ότι η ένοπλη συμπλοκή του Κατσίφα με τους αλβανούς αστυνομικούς είχε σχέση με την ύψωση της ελληνικής σημαίας. Για την ακρίβεια δεν προέκυψαν στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 35χρονος βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Άλλωστε όπως γνωστοποιήθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογό του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Την ίδια στιγμή, η πρέσβης της Αλβανίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και της επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας που κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την ανακοίνωση της Κυριακής. 

Πηγή video: Report TV

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:14