18/09/2019 09:30:53

Σκληρή Κόντρα ΝΔ - Αχτσιόγλου για την έφεση του Δημοσίου στις αποφάσεις για τα αναδρομικά

Σκληρή Κόντρα ΝΔ - Αχτσιόγλου για την έφεση του Δημοσίου στις αποφάσεις για τα αναδρομικά - Media

 

Έφεση κατά των δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν για επιστροφή των αναδρομικών, κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας με τη ΝΔ να αντιδρά σφόδρα.  Όπως υποστηρίζει η ΝΔ, με την άσκηση έφεσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου ομολογούν ότι οι περικοπές «ήταν αναγκαίες για το δημόσιο συμφέρον».  

Το υπουργείο ωστόσο απαντά ότι το δημόσιο ήταν υποχρεωμένο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην εκδίκαση των επίμαχων υποθέσεων, και μάλιστα χωρίς ανάμειξη της υπουργού

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

«Χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να ομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μειώσεις των συντάξεων στα δύο πρώτα μνημόνια έγιναν “για το δημόσιο συμφέρον” και για να αποτραπεί η “πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων”. Αυτά επί λέξει παραδέχεται πια η κ. Αχτσιόγλου στην έφεση που άσκησε κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ασύστολα ψεύδη οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ας βρουν επιτέλους το θάρρος να ζητήσουν έστω και σήμερα μία συγγνώμη». 

Υπουργείο Εργασίας: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας

«Αντί να απολογηθεί στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, η ΝΔ συνεχίζει, χωρίς καμία ντροπή, τις ασκήσεις θράσους και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. 

Ό,τι και αν υποστηρίζει η ίδια και τα στελέχη της, κανείς δεν ξεχνάει ότι είναι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έως και 50% και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Είναι η ΝΔ που, μετά από όλα αυτά, κατάφερε να παραδώσει το ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η παρούσα κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων. 

Παράλληλα, εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μετατρέποντας το έλλειμμα σε πλεόνασμα. Η ΝΔ επικαλείται την έφεση που κατέθεσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποκρύπτει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό το Δημόσιο να εξαντλεί τυπικά τα ένδικα μέσα.

 Αποκρύπτει, επίσης, το γεγονός ότι τα ένδικα μέσα κατατίθενται από τη νομική υπηρεσία, της οποίας προΐσταται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σε καμία περίπτωση οι υπουργοί δεν υπεισέρχονται στη διαδικασία να υπαγορεύουν τα δικόγραφα.

Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αντί να ψεύδεται και να κουνάει το δάχτυλο, οφείλει μόνο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του στην ελληνική κοινωνία». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.