search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Βυθίζεται η Βενετία: Το νερό στο ύψος των τραπεζιών (Photos-Videos)

30.10.2018 12:58
Βυθίζεται η Βενετία: Το νερό στο ύψος των τραπεζιών (Photos-Videos) - Media

 

Το κύμα κακοκαιρίας το οποίο πλήττει την Ιταλία είναι τόσο ισχυρό που η πόλη της Βενετίας έχει βρεθεί κατά τα 3/4 κάτω από το νερό.

Πλημμύρες και ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν δέντρα και προκάλεσαν τον θάνατο 4 ατόμων. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι τουρίστες, αναγκάστηκαν να φορέσουν γαλότσες για να μπορέσουν να περπατήσουν στους δρόμους τη Δευτέρα

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φορέσουν ψηλές γαλότσες για να περιηγηθούν στους δρόμους τη Δευτέρα, αφού η στάθμη των υδάτων έφτασε τα 156 εκατοστά, προτού υποχωρήσουν και πάλι.

Ο δήμος ανακοίνωσε το κλείσιμο της θαλάσσιας μεταφοράς με ταξί και γόνδολες, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάνο επισήμανε ότι μια σειρά από υποθαλάσσια φράγματα που θα ανεγερθούν στη λιμνοθάλασσα, θα εμπόδιζε το φαινόμενο. Το έργο, με το παρατσούκλι Μωυσής, έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς περιβάλλεται από υπερβολικές δαπάνες και σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Μπρουνιάνο τόνισε ότι είχε ζητήσει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζιουζέπε Κόντε, για να υπογραμμίσει το επείγον του έργου, το οποίο θα έβαζε εμπόδια όταν η παλίρροια θα φτάνει τα 109 εκατοστά. Αυτό συμβαίνει, κατά μέσο όρο, τέσσερις φορές τον χρόνο στη Βενετία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:08