search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Το «καταραμένο» αεροπλανοφόρο – Νέα βάσανα για τον «Ναύαρχο Κουζνετσόφ» (Photos, Video)

30.10.2018 15:10
Το «καταραμένο» αεροπλανοφόρο - Νέα βάσανα για τον «Ναύαρχο Κουζνετσόφ» (Photos, Video) - Media

 

To σκάφος «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, η ναυαρχίδα του πολεμικού στόλου της χώρας και μια ευθεία σύνδεση της Ρωσίας του σήμερα με την ΕΣΣΔ, καθώς κατασκευάστηκε το 1985.

Ταυτόχρονα, είναι ένα σκάφος που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να έχει πολλά προβλήματα, τόσα που, για πολλούς έχει αρχίσει να θεωρείται… καταραμένο.

Το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», θυμίζουμε, έλαβε μέρος το 2016 στις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο, μετά από δύο ατυχήματα (ένα MiG-29K έπεσε στη θάλασσα μόλις απογειώθηκε και ένα Su-33s δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο σκάφος και καταστράφηκε στη θάλασσα), αποφασίστηκε να αποσυρθεί διακριτικά.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στη Ρωσία, όπου και μπήκε σε διαδικασία εκσυγχρονισμού, ωστόσο κι εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου, η τεράστια ξηρή αποβάθρα στην οποία το αεροπλανοφόρο ήταν σταθμευμένο παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο, να τραυματιστούν άλλα τέσσερα και το «Κουζνετσόφ» να υποστεί ζημιές.

 

Πηγή βίντεο: Ruptly

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43