search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Βρυσάκι: Τα δρώμενα Νοεμβρίου 2018

30.10.2018 15:11
Βρυσάκι: Τα δρώμενα Νοεμβρίου 2018 - Media

Εορτασμός για την «Ημέρα των Νεκρών»

Η Πρεσβεία Μεξικού έχει τη τιμή να σας προσκαλέσει στους φετινούς εορτασμούς της Ημέρας των Νεκρών στην Αθήνα, από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ως το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, που διοργανώνει η ίδια, το Κέντρο γλώσσας Abanico, και ο Σύλλογος ΜΠΑΛΑΜ, με την υποστήριξη της μεξικανικής κοινότητας, και άλλων φορέων.

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε όλα τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα σ’ αυτό το πλαίσιο, και ιδιαίτερα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης, όπου από εκεί θα ξεκινήσει η Παρέλαση των «κατρίνας», με κοστούμια και μουσική.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές γιορτές του Μεξικού, η οποία ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 2003 ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Σας προσκαλούμε να διαδώσετε αυτές τις πληροφορίες, προκειμένου να μοιραστούμε αυτή την παράδοσή μας με το ελληνικό κοινό.

Πληροφορίες: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, 18.00-23.00

Είσοδος Ελεύθερη Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και ∆ράσης.

Βρυσακίου 17, Πλάκα.

 

Θεατρικό εργαστήριο «Στον κόσμο των κόμιξ»

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο σεμιναρίων του περασμένου χρόνου που γέννησε την παράσταση «Μία ιστορία θα αλλάξω και μια νέα θα φτιάξω», ανοίγει αυτή την θεατρική περίοδο το νέο κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Στον κόσμο των κόμιξ» με τους Μαρία Μαλούχου (θεατρολόγος-ηθοποιός) και τον Αντρέα Ελματζόγλου (∆ραματοθεραπευτή) στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και ∆ράσης.

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικές, αλλά και με ασκήσεις λόγου το σεμινάριο επιδιώκει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τους τρόπους έκφρασης των συμμετεχόντων χρησιμοποιώντας ως υλικό τα κομικς. Πώς οι ιστορίες των κόμικς που είναι τόσο γνωστές και αγαπητές σε όλες τις ηλικίες μπορούν να ενεργοποιήσουν την φαντασία των συμμετεχόντων ώστε να τις παραλλάξουν, να φτιάξουν καινούργιες ή να τις διαφοροποιήσουν; Με τι τρόπο οι ήρωες των κόμικς μπορούν να δώσουν ερεθίσματα για να πλάσουν οι συμμετέχοντες νέα πρόσωπα ή να διατηρήσουν τα ίδια φωτίζοντας εκείνοι τα στοιχεία που θα θέλουν να επιλέξουν; Αυτή η εξελικτική διαδικασία με τα κομικς πώς μπορεί τελικά να γίνει παράσταση; Η Μαρία Μαλούχου (Θεατρολόγος –Ηθοποιός) και ο Ανδρέας Ελματζόγλου (∆ραματοθεραπευτής) σας προκαλούν για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Σας προσκαλούν κάθε Κυριακή από τις αρχές Νοεμβρίου για ένα δίωρο σεμινάριο επαφής με ήρωες και ιστορίες της ‘Ενάτης Τέχνης’.ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους παρασύρονται από την μαγεία των κόμικς αλλά και της θεατρικής τέχνης. Μαρία Μαλούχου: Tην περίοδο (1997-1999) φοίτησε στο αγγλικό πανεπιστήμιο Roehampton Institute London, University of Surrey όπου και πήρε το πτυχίο Bachelor στην αγγλική λογοτεχνία και το θέατρο. (English Literature & Drama).Ύστερα (1999-2000) φοίτησε ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο Royal Holloway, University of London όπου και πήρε το Master στις θεατρικές σπουδές. (Drama & Theatre Studies).Αργότερα (2000-2003) αποφοίτησε από την ∆ραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις και ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής 2017 ∆ιέλευσις Άμλετ vs Τέλμα σε σκην. Χ.Κορνηλίου Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, ∆εσποινίς Μαργαρίτα του Ρ.Ατάιντε σε σκηνοθεσία Κ.Χατζή, Αθήνα, 2008 ∆Η.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Εξομολογήσεις Γυναικών του Νίκου Μανούδη σε σκηνοθεσία του Γ.Καραχισαρίδη, 2008 Περιοδεία Ελλάδα και Αμερική Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Λ. Λοιζίδη. (βοηθός σκηνοθέτη, Πενθέας, Χορός), 2007 Κ.Θ.Β.Ε Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Π.Μιχαηλίδη Κ.Θ. Β. Ε στην Θες/νίκη, 2015 Θέατρο Badminton Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Σ.Ευαγγελάτου, 2013-14 Κ.Θ.Β.Ε Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μ.Μπρεχτ σε σκηνοθεσια του Ν.Χαραλάμπους κ.α. Ασχολείται επίσης με την διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού και με την συγγραφή (ενδεικτικά Α Βραβείο Σεναρίου από την Ενωση σεναριογράφων Ελλάδος για το σενάριο μεγάλου μήκους ταινίας κ.α ). Ανδρέας Ελματζόγλου: Το πρώτο του πτυχίο είναι ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων από το τμήμα ΤΕΙ Πειραιά. Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ∆ραματοθεραπείας στην σχολή «Αιών» του Στέλιου Κρασανάκη. Σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι έχει ολοκληρώσει μαθήματα «θεατρικού παιχνιδιού» και «Μουσικοκινητικής» στο εργαστήριο Παιχνιδιού. Στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού έχει εργαστεί είτε έμμισθα είτε εθελοντικά σε κατασκηνώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ΜΚΟ ως εισηγητής θεατρικού παιχνιδιού. Τέλος είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Νέας Φιλαδέλφειας.

Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε 2 κύκλους, διάρκειας τριών μηνών ο καθένας και γίνεται κάθε Κυριακή, 15.00-17.00. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου πραγματοποιείται θεατρική παράσταση.

Πληροφορίες:

Έναρξη: Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 17.00 Κάθε Κυριακή, 15.00-17.00 ∆ιάρκεια Α’ κύκλου: 4 Νοεμβρίου 2018 έως 3 Φεβρουαρίου 2019 Εγγραφές έως την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

∆ήλωση συμμετοχών: 210 3210179 Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και ∆ράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

 

Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για Ενήλικες

Ένα εργαστήριο ανακάλυψης της μαγείας του παιχνιδιού, της θεατρικής δράσης και των παραστατικών τεχνών. Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας για ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο παίζοντας και εξερευνώντας τις πρακτικές εφαρμογές του σε παιδιά και ειδικές ομάδες. Ενήλικες ξαναθυμούνται να παίζουν δημιουργικά και ανακαλύπτουν τον λειτουργικό ρόλο του θεάτρου την αξία της παιγνιώδους διάθεσης και της παιδαγωγικής του Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Αυτοσχεδιασμός, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων και εισαγωγή στη μουσικοκινητική αγωγή είναι κάποια από τα εργαλεία που θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού.

 

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να εντάξουν δημιουργικά το θέατρο στην διδασκαλία του γνωστικού τους αντικειμένου.

 

Τεχνικές και στόχοι του Εργαστηρίου:

  • Θεωρητική προσέγγιση του ρόλου του Θεατρικού παιχνιδιού.
  • Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό.
  • Παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης.
  • Εισαγωγή στην αφήγηση και την δραματοποίηση παραμυθιού.
  • Θεωρητική προσέγγιση της ιστορίας του Θεάτρου στην Εκπαίδευση
  • ∆ιερεύνηση του ρόλου του εμψυχωτή και πρακτική εφαρμογή εμψύχωσης ομάδας από τους συμμετέχοντες.
  • ∆ημιουργία δρώμενων για παιδιά και ειδικές ομάδες
  • Πρακτική εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών σε παιδιά και παρουσίαση δρώμενων από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου.(προαιρετικό)

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Αλίνα Σαπρανίδου, θεατρολόγος σκηνοθέτης, M.A “Παραστατικές Τέχνες και Θέατρο στην Εκπαίδευση και τη ∆ια Βίου Μάθηση” Πληροφορίες

Έναρξη: Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00 Κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00 Κόστος: 30€/ μήνα

∆ήλωση συμμετοχής: 6977712764, Alina Sapranidou (facebook) Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και ∆ράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

 

 

Σεμινάριο Ρητορικής

Τα σεμινάρια ρητορικής απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να μεγαλώσουν, να καλλύνουν και να παράξουν λόγο άρτια δομημένο ώστε να είναι σε θέση να τον εκτεθούν είτε γραπτά είτε προφορικά μπροστά σε ένα ακροατήριο. Στις πρώτες συναντήσεις οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της ρητορικής και μέσα από ασκήσεις καταιγισμού ιδεών και γνωριμίας θα μάθουν να αυτοπαρουσιάζονται.

Σε επόμενο στάδιο θα γνωρίσουν τα ρητορικά αγωνίσματα μαθαίνοντας πως να συνθέτουν μια πειστική ομιλία, πως να κάνουν εκφραστική ανάγνωση για να μπορούν στη συνέχεια να σταθούν σε έναν αγώνα επιχειρηματολογίας ή αλλιώς debate. Ανάμεσα στις δεξιότητες που θα αποκτήσουν είναι η ικανότητα να κάνουν κτήμα τους τη δομή και τη συνοχή του λόγου τους αυτοσχεδιάζοντας πάνω στη σκηνή, γράφοντας και απομνημονεύοντας λόγους. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους μπροστά σε οποιοδήποτε ακροατήριο.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από το τμήμα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. Ρητορική: θεωρία και πράξη. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο σε διάφορες θεατρικές ομάδες και το τραγούδι ως μέλος συγκροτήματος. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά με τις δυο πρώτες να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο επάρκειας. Τον χαρακτηρίζει η πολύ καλή του ενέργεια και η θετική του αύρα. Έχει εμπειρία ως εμψυχωτής σε ρητορικούς ομίλους ενηλίκων αλλά και παιδιών και έχει παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια.

Πληροφορίες Ταχύρρυθμος κύκλος διάρκειας 4 μηνών

Έναρξη: Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 18.00 κάθε Παρασκευή, 18.00-19.00 Κόστος κύκλου: 160€

Εγγραφές: 210 3210179 Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και ∆ράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

 

Συνεχίζονται τον Νοέμβριο στο Βρυσάκι

 

Αλληλεγγύη: Μαθήματα Α’ Κύκλου

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» επιστρέφει στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και ∆ράσης που συνεχίζει να αποτελεί ζωντανή κοινότητα και κυψέλη γνώσης. Το πρόγραμμα, ως γνήσιο τέκνο της ανάγκης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 βασισμένο σε μια ιδέα: τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, με την εθελοντική προσφορά μαθημάτων, ανοιχτά προς το κοινό. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά.

 

Τα μαθήματα αποκτούν εργαστηριακή μορφή με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Στο τέλος της περιόδου του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές κάθε τμήματος επιχειρούν να παρουσίασουν στην κοινότητα ένα δείγμα από τη δουλειά και όσα κατέκτησαν από κοινού καθ’όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

∆ιάρκεια Α’ Κύκλου: Από 24 Σεπτεμβρίου έως 14 ∆εκεμβρίου 2018

Πληροφορίες: 210 3210179 Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και ∆ράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

 

Ανοικτά μαθήματα: Φαλούν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα αρχαία χρόνια διδάσκονταν απο δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα και απο τότε εξασκείται απο πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω απο 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000. Στην Κίνα διώκεται απο το Ιούλιο του 1999 κατόπιν εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ (http://www.lifo.gr/team/gnomes/35676).

Κάθε ∆ευτέρα, 11.30-13.00, με ελεύθερη είσοδο

Έναρξη: ∆ευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11.30 Τηλέφωνο-πληροφορίες: 210 3210179 Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και ∆ράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03