search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Τα τσούγκρισαν Γεροβασίλη – Παπακώστα για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ

30.10.2018 18:29
Τα τσούγκρισαν Γεροβασίλη - Παπακώστα για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ  - Media
 
Η εσωστρέφεια που πλήττει το τελευταίο διάστημα την κυβέρνηση φαίνεται ότι… πέρασε και στον ευαίσθητο χώρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και η υφυπουργός της, Κατερίνα Παπακώστα, έχουν τριβές για διάφορα ζητήματα, γεγονός που προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις τους.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο κυρίες της Δημόσιας Τάξης είχαν διάλογο στο εντευκτήριο της Βουλής, εξ αφορμής των επικείμενων κρίσεων στην αστυνομία, με τις οποίες, λένε οι πληροφορίες, διαφωνεί η κ. Παπακώστα.
 
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να υποστηρίζε ότι δεν πρέπει οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ να προχωρήσουν άμεσα, σύμφωνα με πρόσφατο ΠΔ που δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να προχωρά και σε έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι η κ. Παπακώστα ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την προώθηση του ΠΔ από την υπουργό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν πυροσβεστικές παρεμβάσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και αργά το απόγευμα της Τρίτης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημερώθηκε από την υπουργό και συζήτησε με την υφυπουργό.
 
Κάποιες πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για απειλή παραίτησης της κ. Παπακώστα, αν και η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους υποβάθμισε το ζήτημα λέγοντας ότι όποια προβλήματα προκύπτουν, λύνονται.
 
Αντίστοιχη γραμμή ακολούθησαν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και πηγές της κ. Γεροβασίλη, ωστόσο φαίνεται ότι οι δύο κυρίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν βρει το βηματισμό τους, κάτι που έχει επισημάνει και η ΝΔ σε κάποιες περιπτώσεις.
 
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το capital.gr, δεν τίθεται ούτε θέμα παραίτησης της Κατερίνας Παπακώστα προσθέτοντας για τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, ότι «είχαν συνεργασία για άλλο θέμα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39