search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Το FBI ερευνά καταγγελία Μιούλερ για επιχείρηση συκοφάντησής του

30.10.2018 19:47
Το FBI ερευνά καταγγελία Μιούλερ για επιχείρηση συκοφάντησής του - Media

 

Η ομοσπονδιακή αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI) διεξάγει έρευνα για να καθορίσει αν κάποια πρόσωπα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ή μέλη της ερευνητικής του ομάδας πληρώνοντας γυναίκες για να τους κατηγορήσουν για σεξουαλική επίθεση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

«Όταν μάθαμε, την περασμένη εβδομάδα, ότι προσφέρθηκαν χρήματα σε γυναίκες για να κάνουν ψευδείς καταγγελίες, αμέσως ζητήσαμε από το FBI να ερευνήσει την υπόθεση”, είπε ο εκπρόσωπος του Μιούλερ, Πίτερ Καρ.

Η εφημερίδα The Hill ανέφερε ότι την προσέγγισε μια γυναίκα λέγοντας ότι εργαζόταν τη δεκαετία του 1970 με τον Ρόμπερτ Μιούλερ.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η γυναίκα αυτή ισχυριζόταν ότι ένας άνδρας της πρόσφερε το ποσό των 20.000 δολαρίων προκειμένου να κατηγορήσει τον ειδικό εισαγγελέα για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση.

Ο άνδρας αυτός υποστήριζε ότι είναι συνεργάτης ενός ακροδεξιού λομπίστα και ραδιοφωνικού παραγωγού, του Τζακ Μπέρκμαν, γράφει η γυναίκα, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά της.

Στις 20 Οκτωβρίου, στη σελίδα του στο Facebook ο Μπέρκμαν διαβεβαίωνε ότι έχει στην κατοχή του «εκρηκτικές» πληροφορίες για τον Μιούλερ.

Τον κατηγορούσε για αλκοολισμό και ισχυριζόταν ότι έχει επτά μαρτυρίες γυναικών που κακοποιήθηκαν από τον Μιούλερ τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο πρώην διευθυντής του FBI, ανέλαβε το 2017 να ερευνήσει την υπόθεση της αθέμιτης σύμπραξης του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο, το 2016. Η έρευνα αυτή έχει εξοργίσει τον Τραμπ που δηλώνει ότι είναι θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:53