search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Φρένο σε δικηγόρους που κυνηγούν οφειλέτες τραπεζών

31.10.2018 07:39
Φρένο σε δικηγόρους που κυνηγούν οφειλέτες τραπεζών - Media

 

Οι δικηγόροι και τα δικηγορικά γραφεία ως τώρα λειτουργούν εκτός των κανόνων που ισχύουν για τις εισπρακτικές εταιρείες και έτσι τώρα, μετά από το κύμα αντιδράσεων για τις πρακτικές που ακολουθούν μπαίνει φρένο με νομοθετική παρέμβαση η οποία θα έρθει άμεσα ώστε να σταματήσει το φαινόμενο παράβασης των κανόνων προστασίας των προσωπικών δεδομένων και προστασίας των καταναλωτών.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένα τσουνάμι οχλήσεων οφειλετών των τραπεζών από δικηγορικά γραφεία τα οποία χρησιμοποιούν πολλές φορές ακόμη και αθέμιτες πρακτικές με απειλές και συνεχείς ενοχλήσεις.

Τώρα αναμένεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές ώστε οι καταναλωτές να προστατευτούν.

Σύμφωνα με το newsit.gr όλα δείχνουν ότι οι δικηγορικές εταιρείες θα υποχρεωθούν να λειτουργούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν σήμερα και οι εισπρακτικές ενώ δεν αποκλείεται και μια πιο σκληρή γραμμή η οποία θα υποχρεώνει τον δικηγόρο ή τη δικηγορική εταιρεία σε κάθε τηλεφωνική επικοινωνία να δηλώνει όνομα, στοιχεία επικοινωνίας, όνομα τράπεζας και ποσό οφειλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις εισπρακτικές προβλέπει καταγραφή κλήσεων, συγκεκριμένο αριθμό τηλεφωνημάτων εντός συγκεκριμένου ωραρίου αλλά και εγγραφή όσων ασκούν ανάλογη δραστηριότητα σε συγκεκριμένο μητρώο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11