search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:14
MENU CLOSE

Κοριτσάκι 11 χρονών φόρεσε χρωματιστούς φακούς και τυφλώθηκε για 4 μέρες

31.10.2018 08:50
Την τελευταία στιγμή η αστυνομία έσωσε μωράκι που η οικογένεια του ετοιμαζόταν να θάψει ζωντανό επειδή ήταν κοριτσάκι (Photos/Video) - Media

 

Η Εμίλ Τουρκότ, είναι ένα 11χρονο κοριτσάκι που ζει Μόντρεαλ του Καναδά. Πριν λίγες ημέρες φόρεσε τη στολή της για το Χάλαουιν, για να βγει με άλλα παιδάκια στους δρόμους και από σπίτι σε σπίτι να παίξουν το «κέρασμα ή φάρσα» που συνηθίζεται. Για να γίνει πιο αληθοφανής η στολή, η Εμίλ φόρεσε όχι τα γυαλιά της αλλά ένα ζευγάρι χρωματιστούς φακούς.

Την επόμενη μέρα ξύπνησε με φριχτούς πόνους στα μάτια. Οι οφθαλμοί της είχαν πρηστεί και κοκκινίσει σαν αίμα και δεν μπορούσε να κουνήσει τα μάτια της από τους πόνους. Όταν τελικά κατάφερε να τα ανοίξει διαπίστωσε ότι είχε τυφλωθεί. «Ήταν σαν να μου έβαζαν πυρωμένα σίδερα μέσα στα μάτια» φώναζε στους δικούς της.

Αμέσως η μητέρα της την πήγε τυφλή και με φριχτούς πόνους στο νοσοκομείο όπου την εξέτασε οφθαλμίατρος. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι οι φακοί είχαν σκίσει τον κερατοειδή της χιτώνα, και είχαν καταστρέψει και μολύνει τα κύτταρα της.

Αμέσως της έδωσε θεραπεία την οποία και άρχισε η μικρή. Ύστερα από 4 μέρες σταδιακά είδε την όραση της να επανέρχεται. Όμως έπρεπε επί ένα μήνα να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε έβγαινε έξω, ακόμη και το βράδυ.

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα της πως το γεγονός ότι την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο την έσωσε. Σε άλλη περίπτωση που καθυστερούσαν έστω και μια μέρα, θα μπορούσε να τυφλωθεί για πάντα.

Στον καναδά οι φακοί επαφής συνταγογραφούνται από τους γιατρούς. Οι έγχρωμοι φακοί όμως επειδή θεωρούνται είδος καλλωπισμού, μπορεί να αγοραστούν από οπουδήποτε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33