search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14
MENU CLOSE

Συναγερμός σε ΟΑΣΑ και ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις σε λεωφορεία

31.10.2018 08:52

 

Αναβρασµός επικρατεί ανάµεσα στους οδηγούς και τους επιβάτες λεωφορείων από τα αλλεπάλληλα κρούσµατα επιθέσεων τα οποία έχουν σηµειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα σε κεντρικούς, και µη, οδικούς άξονες. Χθες στις 9 το βράδυ άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε διερχόµενο λεωφορείο στη Λ. Συγγρού, στην περιοχή του Αγίου Σώστη. Την προηγούµενη ηµέρα, µία 27χρονη τραυµατίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, η οποία επέβαινε στο λεωφορείο Α2 που εκτελεί το δροµολόγιο Ακαδηµία – Βούλα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, τον τελευταίο ενάµιση µήνα έχουν σηµειωθεί συνολικά 16 επιθέσεις σε λεωφορεία σε Ασπρόπυργο, Λιόσια, Αγίους Αναργύρους και λεωφόρο Συγγρού. Κατά τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, οι 12 από το σύνολο των επιθέσεων έχουν καταγραφεί στη ∆υτική Αττική. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν κρούσµατα και σε άλλες περιοχές και µάλιστα κάποια «χτυπήµατα» έχουν γίνει ακόµη και πριν τις 20.00 το βράδυ έχουν θορυβήσει τις Αρχές.

Αστυνοµικές πηγές επισηµαίνουν ότι τις επόµενες ηµέρες αστυνοµικοί µε πολιτικά θα επιβιβάζονται στα «δροµολόγια του τρόµου» και θα αυξήσουν τις περιπολίες τους στα σηµεία όπου έχουν σηµειωθεί τα περισσότερα συµβάντα. «Είναι ένας τρόπος να κινηθούµε διακριτικά στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, ούτως ώστε να µπορέσουµε να εντοπίσουµε τους δράστες και να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το τόσο επικίνδυνο φαινόµενο» σχολιάζουν έµπειροι αστυνοµικοί.

Στο τρίπτυχο που περιλαµβάνει αυξηµένες περιπολίες από την Αστυνοµία, εγρήγορση των οδηγών των λεωφορείων ώστε να εντοπιστούν ενδεχόµενες ύποπτες κινήσεις, αλλά καµία περικοπή στα δροµολόγια που εκτελούνται µέσω της λεωφόρου Συγγρού, συµπυκνώνεται η αντίδραση των συναρµόδιων φορέων στις επιθέσεις µε πέτρες σε αστικά λεωφορεία, οι οποίες τις τελευταίες ηµέρες λαµβάνουν διαστάσεις… επιδηµίας.

Οι τελευταίες πέντε επιθέσεις σε γραµµές που διατρέχουν τη λεωφόρο Συγγρού, δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, έχουν προκαλέσει έντονο προβληµατισµό στις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, ενώ η Αστυνοµία ήδη επεξεργάζεται το υλικό από τις πολυάριθµες κάµερες σε επιχειρήσεις στην περιοχή, σε µια προσπάθεια εντοπισµού των δραστών.

Επειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις µεταξύ στελεχών του υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, της Αστυνοµίας, των εργαζοµένων και των διοικήσεων των συγκοινωνιακών εταιρειών, αποφασίστηκε αυτήν τη φορά να µην περικοπεί κανένα δροµολόγιο, καθώς κάτι τέτοιο θα δηµιουργούσε τεράστιο πρόβληµα στη συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης, αφού από τη Συγγρού περνούν δεκάδες γραµµές, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις λεωφορειακές και µία τρόλεϊ που θεωρούνται κορµού και έχουν µεγάλη επιβατική κίνηση.

«Αίσθηµα τρόµου»

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΣΑ εκτιµά ότι ενδεχόµενη διακοπή της κυκλοφορίας κάποιων γραµµών θα έστελνε και λανθασµένο µήνυµα: «∆εν πρέπει να κάνεις πίσω στον σχεδιασµό του συγκοινωνιακού έργου. Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες, δηµιουργώντας ένα αίσθηµα τρόµου σε οδηγούς και επιβάτες. Αλλωστε αυτοί που επιλέγουν τα λεωφορεία για τη µετακίνησή τους είναι άνθρωποι του µεροκάµατου» είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης.

Πηγή: Ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10