search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:39
MENU CLOSE

Επιδοματική αισχροκέρδεια…

31.10.2018 11:12
4587323.jpg

 

Το ότι επικρατεί μια γενικευμένη παραίτηση και απαισιοδοξία στους κόλπους της κοινωνίας, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαιτέρα ευαίσθητος για να το αντιληφθεί. Κανένα σχέδιο, καμιά δημιουργικότητα, καμιά όρεξη για το αύριο. Όλοι προσπαθούν να βγάλουν την ημέρα τους όπως – όπως και βλέπουμε… Κανείς δεν έχει διάθεση ούτε να ακούσει άλλα λόγια, ούτε να σκεφτεί, ούτε να επιτρέψει στον εαυτό του να διαψευστεί για χιλιοστή φορά από τους ανενδοίαστους διαχειριστές της ανθρώπινης δυστυχίας.

Κάθε μέρα, κάθε τόσο, προσπαθούν να δημιουργήσουν προσδοκίες που δεν ξεπερνούν τις δυο τρεις μέρες. Γιατί για αυτό μιλάμε, όταν αντί για μια ανάπτυξη που θα ξαναζωντανέψει το πτώμα της οικονομίας μας, καλλιεργούν την επιδοματική φιλανθρωπία. Ρίχνουν από τα λουσάτα διαμερίσματα της εξουσίας τους ένα ξεροκόμματο από το παράθυρο ίσα για να διατηρούν το πλήθος σε ένταση απελπισίας. Ένα ξεροκόμματο που το πουλούν σαν μαυραγορίτες με αντάλλαγμα την εξουσία.

Εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη εξαθλίωση διαφόρων καθημαγμένων κοινωνικών ομάδων προσδοκώντας το κέρδος της επανεκλογής τους. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να σταθεί με όρους ευημερίας, κοινωνικής ανάπτυξης, ελευθερίας και δημοκρατίας.  

Εμφανίζονται σαν τον λιγδωμένο τοκογλύφο που σου δίνει ένα και ζητά δέκα μαζί με την ευγνωμοσύνη σου που σε διατήρησε μισοπεθαμένο για ένα ακόμα απόγευμα.

Αυτό το άθλιο παιχνίδι,  με τις συντάξεις, που τις έκοψαν οι ίδιοι (στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ έχουν γίνει 21 περικοπές σε συντάξεις και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να εμφανιστούν προ των εκλογών  ως υπέρμαχοι της μη περαιτέρω μείωσής τους, δεν έχει προηγούμενο. Δηλαδή, οι άνθρωποι σκίζονται να καταφέρουν να διατηρήσουν τις 21 -με κοινωνικό πρόσημο- μειώσεις τους ! Παρόμοιο απύθμενο πολιτικό θράσος σε συνθήκες παραληρηματικού παραλογισμού δεν πρέπει να έχει καταγραφεί στα ιστορικά χρονικά.

Μέσα σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον αναθέρμανσης της σήψης με τα κούτσουρα της σκανδαλολογίας, η κυβέρνηση με παρόμοιες πολιτικές  επιδοματικής αισχροκέρδειας οδεύει προς την εκλογική της συντριβή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:39