search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:33
MENU CLOSE

Παραμένουν οι διαφορές κυβέρνησης – δανειστών για τις συντάξεις και το «κοινωνικό πακέτο» Τσίπρα

31.10.2018 11:33
Παραμένουν οι διαφορές κυβέρνησης - δανειστών για τις συντάξεις και το «κοινωνικό πακέτο» Τσίπρα - Media

 

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσίογλου εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα αισιόδοξη για το θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι δεν θα περικοπούν. Ωστόσο από το μέτωπο των δανειστών να μηνύματα που έρχονται λένε ότι τα νούμερα εξακολουθούν να μην βγαίνουν και οι διαφορές με την κυβέρνηση παραμένουν όχι μόνο για τις συντάξεις αλλά και τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, τα οποία όπως είπε στην χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν προς ψήφιση το Νοέμβριο. 

Πηγές των δανειστών που μίλησαν στο iefimerida.gr επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει θετικό πνεύμα απέναντι στο αίτημα της Αθήνας να μην περικοπούν οι συντάξεις την επόμενη χρονιά, ωστόσο όσο κι αν οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες είναι διατεθειμένοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους, τα νούμερα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο τραπέζι δεν επιτρέπουν την πλήρη αποδοχή του ελληνικού «πακέτου». Κοινώς δεν «χωράνε» και οι συντάξεις και οι εξαγγελίες της ΔΕΘ στον ίδιο Προϋπολογισμό, αφού δημιουργούν μια «τρύπα» τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει εκ νέου τις προθέσεις των ομολόγων του στο περιθώριο του Eurogroup τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου μέχρι να καταθέσει στη Βουλή  το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού του 2019 στενεύει πολύ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:32