search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:26
MENU CLOSE

Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο

03.02.2012 11:03
Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο - Media

Με ψήφους 12 προς 3 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Με ψήφους 12 προς 3 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, εγκρίνοντας κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για να αποζημιώσουν τις οικογένειες των θυμάτων του ναζισμού στην Ιταλία, αλλά και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.

«Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ετεροδικία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος» ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθηγητής διεθνούς δικαίου, Στέλιος Περράκης, ήταν κατά την ανακοίνωση, καθώς η Ελλάδα έχει παρέμβει υπέρ της Ιταλίας στην υπόθεση.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25