search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05
MENU CLOSE

«Κομματική τρομοκρατία» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ – Σκληρή κόντρα με ΠΑΜΕ-κυβέρνηση

31.10.2018 14:04
Έκθεση ΓΣΕΕ: Το αναπτυξιακό κενό της ελληνικής οικονομίας διατηρείται υψηλό στο α

 

Επίθεση στο ΠΑΜΕ και στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της, με αφορμή συγκέντρωση που προγραμματίζεται για το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτήριο της συνομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «πριν από περίπου ένα μήνα […] η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ μέσω του καθοδηγητικού τους οργάνου της εφημερίδας “Ριζοσπάστης” ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί απεργία στις 8 Νοεμβρίου επειδή έτσι αποφάσισαν τα όργανά τους.

Εκλάβαμε ως κακόγουστο αστείο την απαίτησή τους η ΓΣΕΕ να προσχωρήσει “έτσι χωρίς πρόγραμμα” στο σχεδιασμό τους, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα βίας στα σωματεία τροφίμων, στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Τρικάλων, Φλώρινας, Κατερίνης, Κοζάνης και άλλα. Παρόλα ταύτα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και απέρριψε ομόφωνα (πλην κομματικών “λακεδαιμονίων”) την πρόταση για απεργία στις 8 Νοέμβρη ορίζοντας την αυριανή μέρα για τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις στη βάση του ανεξάρτητου σχεδιασμού των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας».
 
Η ΓΣΕΕ προσθέτει ότι «αύριο (σ.σ. την Πέμπτη) λοιπόν το ΠΑΜΕ, καλεί τα μέλη του, που στις περιπτώσεις που προαναφέραμε, λειτουργούν ως μεταφερόμενοι τραμπούκοι (αλήθεια το «πανεργατικό» έχει μέλη αγρότες, φοιτητές, εργοδότες και λοιπές δυνάμεις;;) να βρίσκονται στο κτήριο της ΓΣΕΕ για να υποχρεωθούμε να προκηρύξουμε απεργία στις 14 Νοέμβρη (καθώς στην πορεία ο σχεδιασμός τους άλλαξε όχι με την «ευλυγισία» αλλά και με τη χαμαιλεόντια προσαρμοστικότητα) προκειμένου να… “παρασύρουν” κάποιες οργανώσεις μη κομματικά καθοδηγούμενες».
 
Η Συνομοσποδία τονίζει ότι «οφείλουν λοιπόν ΟΛΟΙ να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις των συνδικάτων παίρνονται από τα συνδικάτα και εντός των γραφείων τους. Η Συνομοσπονδία δεν θα ενταχθεί στους όποιους κομματικούς σχεδιασμούς τους. Η τρομοκρατία τους δε μας τρομάζει και δε θα περάσει. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα κυριαρχήσουν παντού και πάντα εντός των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Έξω από τα συνδικάτα το κράτος, οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες αλλά και τα κόμματα με τους έμμισθους κομματικούς υπαλλήλους τους (κυριολεκτικά και μεταφορικά)».
 
Προσθέτει, δε, με νόημα ότι «όλως περιέργως Η κυβέρνηση επιτίθεται αποκλειστικά στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ. Για το ΠΑΜΕ τσιμουδιά, αλλά και το ΠΑΜΕ τσιμουδιά…. (άραγε ποιον εξυπηρετεί η τακτική τους;)», ενώ αφήνει αιχμές και για τη στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι «η ηγεσία του ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ικανοποίησε το αίτημα του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με την ηγεσία του (όπως έκανε με τον ΣΕΒ) και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις όπως το ΠΑΜΕ έχει κάνει “εν κρυπτώ και παραβύστω”. Σε ανάλογο αίτημα του προεδρείου της ΓΣΕΕ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ούτε καν ανταποκρίθηκε. Ενόψει λοιπόν και της αυριανής αντισυγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας την καθιστούμε πολιτικά και επιχειρησιακά υπεύθυνη για κάθε αδίκημα που θα συντελεστεί κατά ζωής και περιουσίας και εν τέλει κατά της δημοκρατίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05