search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Φρίκη με video game στην Πολωνία: Παίκτες σε ρόλο Ναζί βασανίζουν κρατουμένους (Video)

31.10.2018 14:10
Φρίκη με video game στην Πολωνία: Παίκτες σε ρόλο Ναζί βασανίζουν κρατουμένους (Video) - Media

Αποτροπιασμό προκάλεσε στους πολίτες της Πολωνίας ένα video game που τοποθετεί τους παίκτες στο ρόλο αξιωματικού των SS σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προκειμένου να αποφασίζουν ποιους θα στείλουν στους θαλάμους αερίων.

Η εισαγγελία της Βαρσοβίας και το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της χώρας διεξάγουν έρευνα για το video game, που ονομάζεται “Cost of Freedom” (Το τίμημα της ελευθερίας), για το κατά πόσον διαπράττεται το έγκλημα «της προσβολής του Πολωνικού έθνους και της προώθησης ενός φασιστικού καθεστώτος».

Το «παιχνίδι», το οποίο δημιούργησε ουκρανική εταιρεία, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στο τρέιλερ του, κρατούμενοι μεταφέρονται σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν εκείνο του Άουσβιτς, ενώ οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αν θα παίξουν τον ρόλο αιχμαλώτων που επαναστατούν ή τον ρόλο των Ναζί. Επίσης, περιλαμβάνει πολύ σκληρές σκηνές με κρατουμένους να παραδίδονται στην πυρά ή να κείτονται νεκροί στα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου.

Τo video game κάνει επανειλημμένες αναφορές σε «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», φράση που αποτελεί προσβολή για τη χώρα, αφού τα στρατόπεδα αυτά τα είχαν στήσει οι Ναζί.

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Βόιτσεχ Βιμπρανόφσκι εκτιμά ότι το παιχνίδι αυτό ίσως αναπτύχθηκε στη Ρωσία, ώστε να δυσφημίσει την Ουκρανία και να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Κιέβου-Βαρσοβίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26