10/12/2019 21:39:38

Φρίκη με video game στην Πολωνία: Παίκτες σε ρόλο Ναζί βασανίζουν κρατουμένους (Video)

Φρίκη με video game στην Πολωνία: Παίκτες σε ρόλο Ναζί βασανίζουν κρατουμένους (Video) - MediaΑποτροπιασμό προκάλεσε στους πολίτες της Πολωνίας ένα video game που τοποθετεί τους παίκτες στο ρόλο αξιωματικού των SS σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προκειμένου να αποφασίζουν ποιους θα στείλουν στους θαλάμους αερίων.

Η εισαγγελία της Βαρσοβίας και το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της χώρας διεξάγουν έρευνα για το video game, που ονομάζεται “Cost of Freedom” (Το τίμημα της ελευθερίας), για το κατά πόσον διαπράττεται το έγκλημα «της προσβολής του Πολωνικού έθνους και της προώθησης ενός φασιστικού καθεστώτος».

Το «παιχνίδι», το οποίο δημιούργησε ουκρανική εταιρεία, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στο τρέιλερ του, κρατούμενοι μεταφέρονται σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν εκείνο του Άουσβιτς, ενώ οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αν θα παίξουν τον ρόλο αιχμαλώτων που επαναστατούν ή τον ρόλο των Ναζί. Επίσης, περιλαμβάνει πολύ σκληρές σκηνές με κρατουμένους να παραδίδονται στην πυρά ή να κείτονται νεκροί στα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου.

Τo video game κάνει επανειλημμένες αναφορές σε «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου», φράση που αποτελεί προσβολή για τη χώρα, αφού τα στρατόπεδα αυτά τα είχαν στήσει οι Ναζί.

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Βόιτσεχ Βιμπρανόφσκι εκτιμά ότι το παιχνίδι αυτό ίσως αναπτύχθηκε στη Ρωσία, ώστε να δυσφημίσει την Ουκρανία και να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Κιέβου-Βαρσοβίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.