01/04/2020 09:07:55

Το κόλπο γκρόσο των Ιταλών για να σωθεί η Alitalia

Το κόλπο γκρόσο των Ιταλών για να σωθεί η Alitalia - Media

 

Ο κρατικός οργανισμός σιδηροδρόμων της Ιταλίας Ferrovie dello Stato (F.S.) θα υποβάλει σήμερα Τετάρτη προσφορά για την Alitalia, προσκαλώντας στο σχήμα αυτό και άλλους εταίρους από την Ιταλία και το εξωτερικό.

H F.S., σημειώνεται, είναι η εταιρεία που εξαγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο ιταλικός αερομεταφορέας της Alitalia τέθηκε υπό διαχείριση την περασμένη χρονιά, θέτοντας εκ νέου την κυβέρνηση της χώρας ενώπιον του προβλήματος της εξεύρεσης αγοραστή γι’ αυτόν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το επικείμενο σχέδιο σωτηρίας της Alitalia θα είναι και το τρίτο κατά σειράν σε μία δεκαετία.

Σήμερα Τετάρτη, ο κρατικός οργανισμός σιδηροδρόμων F.S. αναμένεται να καταθέσει την προσφορά του για το σύνολο της αεροπορικής εταιρείας βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η προσφορά της F.S. συνιστά ουσιαστικά μία μεταβατική φάση.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο διαφορετικές φάσεις. Αρχικά οι σιδηρόδρομοι θα αναλάβουν την Alitalia και κατόπιν θα τους συνδράμει εταίρος από την Ιταλία και εταίρος εκτός συνόρων, προερχόμενος όμως από τον κλάδο των αερομεταφορών.

Πάντως, όπως επισήμαναν οι πηγές, αυτή τη στιγμή λίγα πράγματα είναι σαφή για τα επόμενα βήματα και δεν είναι γνωστό κάτι σχετικά με τους δυνητικούς εταίρους της F.S

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.