search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:17
MENU CLOSE

Ρόδος: «Καμπανάκι» από τους εκπαιδευτικούς – Διαλυμένα τα αλεξικέραυνα στα σχολεία!

31.10.2018 15:08
Ρόδος: «Καμπανάκι» από τους εκπαιδευτικούς - Διαλυμένα τα αλεξικέραυνα στα σχολεία! - Media

 

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα των αλεξικέραυνων που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας.

Σύμφωνα μεε την ανακοίνωση τα περισσότερα σχολεία της περιοχής έχουν αλεξικέραυνο αλλά δεν υπάρχει στη συνέχεια τους αγωγός απαγωγής της ενέργειας του κεραυνού στο έδαφος, με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρχουν για τις ζωές μαθητών και καθηγητών.

Στην ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η φωτογραφία είναι από Γυμνάσιο Ρόδου, όπου από τα 4 αλεξικέραυνα μονάχα στο ένα φαίνεται να φτάνει ο κεραυνός στη γη. Έτσι στα περισσότερα σχολεία αγωγοί σύνδεσης του αλεξικέραυνου με την γη (γειώσεις) δεν υπάρχουν ή υπάρχουν και διακόπτονται κατά την κάθοδο προς την γη ή απλά σχηματίζουν ένα κουβάρι (όπως στη φωτογραφία) πάνω στη ταράτσα του σχολείου. Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία της Ρόδου, αφού τις περισσότερες φορές έχουν κλαπεί οι αγωγοί γείωσης, ενώ άλλες φορές από την πλημμελή συντήρηση υπάρχει ασυνέχεια στους αγωγούς γείωσης των αλιξεκεραύνων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνέπειες από την πτώση ενός κεραυνού είναι καταστροφικέςγια τις ανθρώπινες ζωές. Τα τελευταία 8 χρόνια έχει καταγραφεί μια αύξηση του φαινομένου των κεραυνών, κυρίως την περίοδο του χειμώνα, κατά 20%.Μάλιστα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από 12 έως 17 άτομα από κεραυνοπληξία στην Ελλάδα. Για να αποφύγουμε αυτές τις συνέπειες θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε έλεγχο και να δώσει λύσεις αντικεραυνικής προστασίας (εγκατάσταση με αλεξικέραυνο) άμεσα. Το κόστος είναι μηδαμινό μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και την οικονομική επιβάρυνση που μπορεί να προκύψει από έναν κεραυνό.

να προβείτε άμεσα σε επισκευή, τοποθέτηση αγωγών γείωσης ή αλεξικέραυνων καθώς και έλεγχο των εγκαταστάσεων αλεξικέραυνων στα σχολεία. Το ανησυχητικό είναι ότι οι προβλέψεις για το μέλλον από τους επιστήμονες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, με τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι όλο και πιο συχνά και όλο και πιο ακραία σε όλη τη Ελλάδα.»

Πηγή: Η Ροδιακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:15