search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Εξεταστική για την Υγεία: Στην τελική ευθεία για το πόρισμα

31.10.2018 17:25
Εξεταστική για την Υγεία: Στην τελική ευθεία για το πόρισμα - Media
 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται, συμφωνά με πληροφορίες, η σύνταξη του πορίσματος από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, ύστερα από 18 μήνες εντατικών συνεδριάσεων.
 
Από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 20 Νοέμβριου, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ανοιχτές συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για την οριστικοποίηση των επί μέρους κεφαλαίων του πορίσματος.
 
Η πρώτη συνεδρίαση θα αφόρα στο Ερρίκος Ντυνάν, η δεύτερη στις αρθροσκοπήσεις, η τρίτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η τέταρτη και τελευταία στο φάρμακο και στα εμβόλια. Αμέσως μετά το πόρισμα θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής για να το εισάγει στην Ολομέλεια.
 
Εν τω μεταξύ, προανακριτική για τα σκάνδαλα στην Υγεία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά του για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά την “περαιτέρω διερεύνηση” ευθυνών πέρα από τις πολιτικές για τις τέσσερις υποθέσεις που ερευνά η εξεταστική.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δεν θα υπάρχει ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, θα περιγράφονται όμως τα γεγονότα κατά την θητεία συγκεκριμένων υπουργών για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Κάτι τέτοιο απαιτεί την σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/news247
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20