search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για μαζικές προσαγωγές Ιρανών έξω από την Υπηρεσία Ασύλου

31.10.2018 17:41
Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για μαζικές προσαγωγές Ιρανών έξω από την Υπηρεσία Ασύλου - Media

 

Για μαζικές προσαγωγές Ιρανών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από την υπηρεσία Ασύλου, στην Κατεχάκη, κάνει λόγο η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι δεκάδες Ιρανοί που, μαζί με τα παιδιά τους, ζητούσαν την καταγραφή τους από την Υπηρεσία Ασύλου, προσήχθησαν και μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Σύμφωνα πάντα με τη σχετική καταγγελία, την Τρίτη εκπρόσωποι των Ιρανών βρέθηκαν στη Βουλή, μεταφέροντας το αίτημα για άμεση καταγραφή τους, ωστόσο η απάντηση ήταν ότι, για να προχωρήσει η διαδικασία, πρέπει να συνδέονται μέσω SKYPE μία φορά τη βδομάδα για 20 λεπτά.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία που καταστρατηγεί το δικαίωμα της υποβολής αίτησης για άσυλο. Υπεύθυνος γι’ αυτό το χάος είναι ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Βίτσας. Ας δώσει μία άμεση απάντηση: Θα καταγραφούν οι πρόσφυγες η θα καταλήξουν στην Αμυγδαλέζα και τη Κόρινθο για απέλαση;», καταλήγει η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:00