search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Ο χαραγμένος αριθμός στο δέντρο που έσωσε τρεις Κινέζες

31.10.2018 19:48
Ο χαραγμένος αριθμός στο δέντρο που έσωσε τρεις Κινέζες  - Media

 

Τρεις νεαρές Κινέζες που χάθηκαν ενώ έκαναν πεζοπορία στις γαλλικές Άλπεις, σώθηκαν αφού είχαν την ιδέα να καλέσουν έναν τηλεφωνικό αριθμό που είδαν χαραγμένο σε ένα… δέντρο, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι τρεις 20χρονες φοιτήτριες διαπίστωσαν ότι είχαν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε τεράστιους βράχους γύρω στις 5 το απόγευμα της Τρίτης, αφού απομακρύνθηκαν από τα μονοπάτια που ακολουθούν συνήθως οι πεζοπόροι στο όρος Σαλέβ, κοντά στη Γενεύη.

«Είδαν ότι σε ένα δέντρο ήταν χαραγμένος ένας αριθμός τηλεφώνου και τον κάλεσαν για να ζητήσουν βοήθεια», εξήγησε η υπηρεσία ορεινών διασώσεων του Ανενσί.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ένας 75χρονος κυνηγός: όπως είπε αργότερα, χάραξε το τηλέφωνό του πριν από περίπου δέκα χρόνια σε διάφορα δέντρα της περιοχής, ώστε να επικοινωνούν μαζί του οι εκδρομείς όταν εντοπίζουν νεκρά ή τραυματισμένα άγρια ζώα στο βουνό.

Οι κοπέλες δεν μιλούσαν καλά γαλλικά, όμως ο κυνηγός κατάλαβε πως είχαν χαθεί και τηλεφώνησε με τη σειρά του στην πυροσβεστική, μήπως βρει κάποιον που θα μπορούσε να συνεννοηθεί μαζί τους.

Οι φοιτήτριες, που έκαναν διακοπές στη Γενεύη, εντοπίστηκαν τελικά και σώθηκαν. Καθώς είχαν μείνει για πολλές ώρες στο κρύο, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:25