07/12/2019 15:59:12
3.2.2012

Στη… λογοκρισία το ρίχνει και η Google μετά το Twitter

Στη… λογοκρισία το ρίχνει και η Google μετά το Twitter - Media

Μεγάλες αλλαγές έρχονται για τα blogs παγκοσμίως αφού, σύμφωνα με το BBC, η Google από την 1η Μαρτίου αλλάζει την πολιτική της, επιτρέποντας να επιβληθεί λογοκρισία ανάλογα με τη χώρα, στα χνάρια των αλλαγών που ανακοίνωσε πρόσφατα το Twitter.

Όλα τα blogs της πλατφόρμας blogspot.com, θα αλλάξουν domain αυτόματα και θα έχουν την κατάληξη της χώρας από την οποία προέρχονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αυτή στοχεύει στο να αποφευχθεί η αφαίρεση περιεχομένου σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή να είναι δυνατή η λογοκρισία σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Για παράδειγμα, ένας Έλληνας επισκέπτης ενός blog της Google με κατάληξη σε .com, θα ανακατευθύνεται σε URL που τελειώνει σε .gr ή cy, αν είναι για παράδειγμα ελληνικό ή κυπριακό το blog.

Το Twitter ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι απέκτησε την τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων σε χώρες όπου επιβάλλεται λογοκρισία, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.