search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:19
MENU CLOSE

Μάγειρας της χρονιάς χάρη στο καπνιστό χέλι με σοκολάτα!

01.11.2018 09:11
Μάγειρας της χρονιάς χάρη στο καπνιστό χέλι με σοκολάτα! - Media

Καπνιστό χέλι με σοκολάτα είναι μία από τις σπεσιαλιτέ που ανέδειξαν τον Μασσαλό σεφ Αλεξάντρ Μαζιά μάγειρα της χρονιάς στη Γαλλία από τον οδηγό γαστρονομίας «Gault & Millau».

O 42χρονος σεφ, που ήδη έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Μισελέν, σερβίρει πιάτα που ταξιδεύουν τον πελάτη, χωρίς να αποκαλύπτει τη σύνθεση των μενού πριν το φαγητό.

Στο μικρό εστιατόριό του στη Μασσαλία, όπου οι τιμές κυμαίνονται από 57 έως 170 ευρώ, ο σεφ συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγούς κηπευτικών και ψαράδες, αλλά εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την Αφρική, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

«Η κουζίνα μου είναι ειλικρινής, σύγχρονη, που προσαρμόζεται και συμβιώνει με τη γη αυτή» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαζιά, δηλώνοντας «υπερήφανος» που βραβεύεται από τον πολύτιμο κίτρινο οδηγό, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να ανοίξει το εστιατόριό του με μια χορηγία «για τα νέα ταλέντα».

Ο Σάντρο Μισελί του εστιατορίου του σεφ Αλέν Ντουκάς στο «Hotel de Paris» στο Μονακό ανακηρύχθηκε ζαχαροπλάστης της χρονίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:19