search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37
MENU CLOSE

Γεωργιάδης σε Σπίρτζη για το Θριάσιο: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια λαμογιά

01.11.2018 12:58
Γεωργιάδης σε Σπίρτζη για το Θριάσιο: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια λαμογιά - Media

 

Άγριος καβγάς ξέσπασε στα έδρανα της Βουλής, ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για την παραχώρηση του Θριασίου.

Ο Α. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι τέτοιο σκάνδαλο δεν έχει υπάρξει ξανά στην ελληνική Βουλή και επισήμανε ότι δεν υπάρχει προηγούμενος διαγωνισμό στον οποίον οι όροι άλλαξαν μετά την ολοκλήρωσή του:

«Είμαι έντεκα χρόνια στο Κοινοβούλιο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια λαμογιά. Έχει γίνει ένας διαγωνισμός. Στον διαγωνισμό αυτό οι όροι προέβλεπαν 20 εκατομμύρια ντούκου και 235.000 τετραγωνικά μέτρα δυνατότητα δόμησης. Αρχικοί ενδιαφερόμενοι 33. Τελικός πλειοδότης ένας. Κι έρχεται η κυβέρνηση. Έξυπνα ο Υπουργός δια νόμου φυσικά, διότι διαφορετικά θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό και κάνει 975.000 τα μέτρα και μειώνει την προκαταβολή στα δέκα εκατομμύρια. Μετά από τον διαγωνισμό».

Στη συνέχεια, κάλεσε τον υπουργό να ελέγξει τους συνεργάτες του αν κάποιος τα έχει πάρει.

Επιπλέον, μίλησε για τις φήμες περί επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την Υγεία: «Εγώ σας λέω ότι δεν θα γίνει καμία προκαταρκτική για την Υγεία. Ήταν ένα φιάσκο. Ψάχνατε , ψάχνατε, ψάχνατε και δεν βρήκατε τίποτα. Σας προκαλώ. Δεν θα γίνει καμία προκαταρκτική. Αντίθετα για αυτό που κάνατε σήμερα θα ελεγχθείτε».

Τότε, ο Υπουργός Υποδομών έσπευσε να απαντήσει στον Α. Γεωργιάδη ότι έχει παραπληροφορηθεί από διάφορους.

«Σας καταθέτω την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπάρχει άλλη προκήρυξη ούτε με 20 εκατομμύρια ευρώ ούτε με άλλους όρους. Αν το βρείτε να μου το δείξετε και μένα. Από την αρχή ήταν αυτοί οι όροι» , τόνισε και υποστήριξε ότι η αλλαγή στους όρους δόμησης δεν αφορά στα τετραγωνικά αλλά στο ύψος, στην ανάγκη να υπάρχει ενιαίος συντελεστής στα εμπορικά κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ και στην αποσόβηση του κινδύνου η χώρα να επιστρέψει 235 εκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37