search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:56
MENU CLOSE

Βασιλειάδης για το ΟΑΚΑ: «Δεν θα διακινδυνέψουμε τίποτα και για κανέναν λόγο»

01.11.2018 13:20
Οριστικά χωρίς κόσμο τα ελληνικά γήπεδα τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο - Media

 

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία που έκανε το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, δεν παρατηρήθηκε κάποιου είδους φθορά κι όπως του μεταφέρθηκε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Παρόλα αυτά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν λόγω παλαιότητας της εγκατάστασης το εύρος της ταλάντωσης είναι εντός ορίων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα χρειαστεί ή όχι στατική μελέτη.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το θέμα που προέκυψε με την ταλάντωση του πάνω διαζώματος του ΟΑΚΑ. Από το πρωί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο για να ελέγξει την εγκατάσταση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι η Πολιτεία θα πάρει όλα τα μέτρα και δεν θα διακινδυνέψει τίποτα και για κανέναν λόγο και επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Δεν είναι γηραιό το ΟΑΚΑ. Είναι μια εγκατάσταση που χτίστηκε το 1982 και λήφθηκαν υπόψη οι καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και ανακαινίστηκε το 2004. Ανα επταετία περνάει από εξέταση ειδικής επιτροπής.

Το φαινόμενο της ταλάντωσης είναι συχνό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως και σε κάθε στάδιο που έχει πάνω από 2 διαζώματα. Εμείς δεν μένουμε απαθείς σε αυτό. Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το πρωί επιθεωρεί την εγκατάσταση.

Δεν θα μείνουμε, όμως, στην εξωτερική επιθεώρηση, θα προχωρήσουμε και το Υπουργείο Υποδομών σε ό,τι χρειάζεται ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η εγκατάσταση είναι απόλυτα ασφαλής», επισήμανε αρχικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες.

Αυτό που μπορώ να συστήσω είναι ψυχραιμία. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνέψουμε τίποτα και για κανέναν λόγο.

Περιμένω να με ενημερώσουν προφορικά για τα ευρήματα του ελέγχου και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, στις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό που θέλω να μεταφέρω στους πολίτες είναι ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Παρόλα αυτά θα λάβουμε κάθε μέτρο για να είμαστε απόλυτα προφυλαγμένοι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:56