search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:28
MENU CLOSE

«Μάτσο ελληνάρες έρχονται τσο@λαρες» στο μνημείο του Αλέξανδρου Παναγούλη (Pic)

01.11.2018 14:24
«Μάτσο ελληνάρες έρχονται τσο@λαρες» στο μνημείο του Αλέξανδρου Παναγούλη (Pic) - Media

 

Έναν ιδιαιτέρως άστοχο τρόπο να στείλουν μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία και τον σεξισμό βρήκαν μέλη συλλογικότητας της ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητας.

Έτσι, πάνω στο άγαλμα του αντιδικτατορικού αγωνιστή Αλέξανδρου Παναγούλη γράφτηκαν με stencil τα συνθήματα «η Ελλάδα να πεθάνει για να ζήσουμε εμείς – στο διάολο η οικογένεια και η πατρίς», ενώ κάτω από τα ονόματα των καταδικασθέντων αντιδικτατορικών συναγωνιστών του Παναγούλη από το έκτακτο στρατοδικείο της Χούντας γράφτηκε το σύνθημα «μάτσο ελληνάρες έρχονται τσουλάρες».

Είναι άγνωστο αν η επιλογή του σημείου έγινε από πρόθεση ή από αφέλεια, σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για μία εικόνα προβληματική και προσβλητική, καθώς δεν είναι λίγες οι πολιτικές δυνάμεις που θα ήθελαν την αποκαθήλωση του αγάλματος και την εξάλειψη της ιστορικής μνήμης, ειδικά από τη στιγμή που επιχειρείται να γίνουν mainstream οι άλλοτε εξοβελισμένες από το δημόσιο λόγο ανιστόρητες απόψεις που εκθειάζουν την περίοδο της Χούντας και καταδικάζουν τον αντιδικτατορικό αγώνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:28