06/06/2020 21:23:03

Ποινική δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ

Ποινική δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ - Media

 

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκεται πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Θεόδωρος Κιτσάκος για υπόθεση που αφορά τη μη είσπραξη χρεών από την εταιρεία «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα».

Την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία αποδίδει η Εισαγγελία Πρωτοδικών στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρο Κιτσάκο για την υπόθεση της διαχείρισης των χρεών της εταιρίας του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα». Η ποινική δίωξη αφορά επίσης δύο στελέχη της εταιρίας λιπασμάτων οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ και των δύο συγκατηγορουμένων του, ουσιαστικά ήρθε μερικούς μήνες μετά τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων έντεκα εμπλεκόμενων στην υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα μετά από μήνυση της ΔΕΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2017, για τα χρέη και τις ζημιές της ύψους 115 εκατομμύρια ευρώ από τακτικές της εταιρίας λιπασμάτων. Σύμφωνα με την δικογραφία σε βάρος των κατηγορουμένων της ELFE, που αφορά απάτη σε βάρος του Δημοσίου και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη, κάλυπταν τις καταναλώσεις αερίου αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος προς την ΔΕΠΑ.

Στον κ. Κιτσάκο καταλογίζεται πλέον ότι δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα διογκούμενα χρέη της ELFE και δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.