search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Παρέμβαση Ματαρέλα υπέρ του διαλόγου με τις Βρυξέλλες

01.11.2018 14:54
Παρέμβαση Ματαρέλα υπέρ του διαλόγου με τις Βρυξέλλες - Media

 

Συνεχίζεται η συζήτηση και η αντιπαράθεση για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, καθώς σ’ αυτήν προστίθεται τώρα και η προειδοποίηση του διοικητή της τράπεζας της Ιταλίας, Iνιάτσιο Βίσκο.

«Η συνεχής αύξηση στην απόδοση των κρατικών ομολόγων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες» δήλωσε χαρακτηριστικά, και εξήγησε:

«Διότι με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική ασφάλεια των ιταλικών οικογενειών».

Χθες βράδυ έφτασε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας το κείμενο του προϋπολογισμού, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα που αφορούν την στήριξη των ανέργων και των συνταξιούχων, αλλά και η μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μπορεί τελικά να τεθούν εκτός του προϋπολογισμού και να εγκριθούν αργότερα, το 2019.

Κίνηση που θα εξασφάλιζε την μείωση του δημοσίου ελλείμματος, το ύψος του οποίου αποτελεί την κύρια αιτία σύγκρουσης με την Κομισιόν.

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θέλησε στο μεταξύ να στείλει το μήνυμά του:

«Η ισορροπία της δημόσιας οικονομίας είναι βασικής σημασίας για την κυριαρχία της χώρας. Οι αποταμιεύσεις των Ιταλών πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθούν».

Πρόκειται για ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με παρατηρητές, ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συμβιβασμός με τις Βρυξέλλες.

Ο Ματαρέλα ζήτησε επίσης, νωρίς το μεσημέρι, να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν οι χρηματοοικονομικές αβεβαιότητες και να βελτιωθεί κατά συνέπεια το όλο κλίμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09