search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Ζητούν την μετακίνηση των εξόδων του Σταθμού Εξάρχεια της μελλοντικής γραμμής 4 του Μετρό

01.11.2018 15:55
Ζητούν την μετακίνηση των εξόδων του Σταθμού Εξάρχεια της μελλοντικής γραμμής 4 του Μετρό   - Media

 

Η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. ζητά την μετακίνηση των εξόδων του Σταθμού Εξάρχεια και παράλληλα την μετονομασία του.

Όπως αναφέρθηκε σε ανάρτηση στο facebook, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Επιγραφικό Μουσείο, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Αττικό Μετρό συζητούν τη βελτίωση των εξόδων του νέου σταθμού Μετρό, εκτός του ιστορικού τριγώνου της πλατείας Εξαρχείων με κατεύθυνση προς το Μουσείο και το Πολυτεχνείο, τη μετονομασία του σε Σταθμός Εξάρχεια-Μουσείο με παράλληλη πεζοδρόμηση της Τοσίτσα και “πράσινη” διεύρυνση των πεζοδρομίων της Στουρνάρη.

Μιλάμε για στάση της γραμμής 4 που είναι ακόμα υπό δημοπράτηση και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν εντός του 2019.

Όπως φαίνεται οι επαφές για το θέμα έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό με «φλέγον» θέμα την αλλαγή των εξόδων του σταθμού.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει τα παρακάτω: «Σε συνέχεια της σειράς συναντήσεων μας, και επεξεργασίας των δεδομένων του αστικού χώρου του συμπλέγματος Πλατείας Εξαρχείων-Αρχαιολογικού Μουσείου-Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προτείνουμε να διερευνηθεί η δυνατότητα βελτίωσης του σχεδιασμού της εξόδου του σταθμού Εξάρχεια της Γραμμής 4 του Μετρό, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τα οποία βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση.

Ήδη μετά από επεξεργασία των σχεδίων του σταθμού από την Τεχνική Ομάδα της “Ανάπλασης Αθήνας” ΑΕ, φαίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης εξόδων επί των οδών Στουρνάρη-Τρικούπη και Τοσίτσα-Τρικούπη, εκτός του τριγωνικού περιγράμματος της πλατείας Εξαρχείων.

Αυτή η λύση δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού του νέου σταθμού με το έργο της μερικής πεζοδρόμησης των δύο οδών προκειμένου να αποτελέσουν άμεσο άξονα σύνδεσης με τα δύο σημεία ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορεί να μετονομασθεί ο σταθμός σε Μουσείο/Εξάρχεια, αναδεικνύοντας το σύμπλεγμα πολιτισμού του Μουσείου – Πολυτεχνείου.

Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη αυτή αλλαγή θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, θα ενισχύσει την κίνηση του σταθμού, θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης χιλιάδων τουριστών μέσω Μετρό με το Μουσείο Ακροπόλεως.

Ταυτόχρονα, η αφαίρεση φρεατίων εισόδου-εξόδου από το κυρίως τμήμα της ιστορικής πλατείας Εξαρχείων θα βοηθήσει στη διατήρηση του χωρικού της χαρακτήρα.

 

Πηγή: ypodomes.com 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:30