29/05/2020 20:32:01

«Ξέφυγε» ο Τραμπ: Προσπαθώ να λέω την αλήθεια – Όταν μπορώ

«Ξέφυγε» ο Τραμπ: Προσπαθώ να λέω την αλήθεια – Όταν μπορώ - Media

 

Γνωστός για τις δηκτικές, συχνά υπερβολικές και μερικές φορές εντελώς λανθασμένες δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι "προσπαθεί πραγματικά" να λέει την αλήθεια.

"Θέλω πάντα να λέω την αλήθεια. Όταν μπορώ, λέω την αλήθεια. Και μερικές φορές συμβαίνει κάτι διαφορετικό ή υπάρχει κάποια αλλαγή, όμως εγώ θέλω να είμαι πάντα ειλικρινής. Προσπαθώ, πραγματικά προσπαθώ", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είναι γνωστό ότι αυτοσχεδιάζει όταν μιλάει στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ή κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων. Οι συνεργάτες του συχνά βρίσκονται προ εκπλήξεως από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του.

Συχνά επίσης, ο Τραμπ λέει πράγματα που είναι εντελώς λανθασμένα ή τουλάχιστον δεν στηρίζονται από τα γεγονότα. Πρόσφατα, διαβεβαίωσε ότι "άγνωστοι Μεσανατολίτες" διείσδυσαν στο "καραβάνι" των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που προσπαθούν να φτάσουν, διασχίζοντας το Μεξικό, στα νότια σύνορα των ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο. Αφού αρχικά άφησε να εννοηθεί ότι ταυτίζει αυτούς τους "Μεσανατολίτες" με τρομοκράτες, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι "δεν υπάρχει απόδειξη" για την παρουσία τους στο καραβάνι. Παρ' όλ' αυτά, πρόσθεσε ότι "θα μπορούσε όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο".

Η εφημερίδα Washington Post προσπαθεί να συγκεντρώσει όλες τις λανθασμένες δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος. Στην τελευταία καταμέτρηση, τον Σεπτέμβριο, ξεπερνούσαν τις 5.000.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.