search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:29
MENU CLOSE

Ήπειρος: Στο φως υπόθεση διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας

01.11.2018 17:36
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Πώς να αποφύγετε τις απάτες μέσω διαδικτύου - Media

 

Στη σύλληψη άνδρα που κατοικεί στην Ήπειρο προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία χρήστες του Διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, βάσει του οποίου οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.

Προχθές, Τρίτη, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στο σπίτι τού εν λόγω άνδρα σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού με τη συμμετοχή ανηλίκων, οπότε συνελήφθη.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15