search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Ολυμπιακός λόγω των επεισοδίων

01.11.2018 19:06
Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Ολυμπιακός λόγω των επεισοδίων - Media

 

Κίνδυνος σοβαρών κυρώσεων ελλοχεύει για τον Ολυμπιακό εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο νικηφόρο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Δείτε τις ποινές που ενδέχεται να του επιβληθούν.

Το ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας για τα συμβάντα στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, που έχει σοβαρά παράπονα για την στάση της Αστυνομίας, όπως έγινε φανερό από τις δηλώσεις του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε δηλώσεις του στην κάμερα της COSMOTE TV.

Βάσει και του δεδικασμένου που υπάρχει με την περίπτωση της ΑΕΚ (για τα επεισόδια των οπαδών της στο μεταξύ τους ντέρμπι πρωταθλήματος), οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να υποστούν κι εκείνοι σοβαρές κυρώσεις.

Εφόσον λοιπόν από τις εκθέσεις της Αστυνομίας προκύψει ότι στα επεισόδια υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων, το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας για 2-4 αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο.

Αν πάλι κριθεί ότι δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων, αλλά μονάχα σημαντική φθορά ξένης περιουσίας, προβλέπεται αποκλεισμός 2-4 αγωνιστικών για την έδρα του και πρόστιμο 250.000 ευρώ.

Όπως και να ‘χει, θεωρείται επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό ότι εξαιτίας των επεισοδίων το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά (κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση της ΑΕΚ).

Θα πρέπει πάντως να γίνει ερμηνεία του κανονισμού όσον αφορά στο πού θα ισχύει ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών, μιας και το άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά τις «ποινές σε ομάδες» αναφέρεται σε αφαίρεση βαθμών «από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος».

Ωστόσο κι εκεί υπάρχει δεδικασμένο που δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό, μιας και η αφαίρεση βαθμών που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στον Βόλο μεταφέρθηκε στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη βαθμολογία των πλέι-οφ.

Πηγή: sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43