27/01/2020 23:11:13

Μάτι: Με μαύρα μπλουζάκια θα διαμαρτυρηθούν οι πυρόπληκτοι στον φετινό Μαραθώνιο (Photo)

Μάτι: Με μαύρα μπλουζάκια θα διαμαρτυρηθούν οι πυρόπληκτοι στον φετινό Μαραθώνιο (Photo) - Media

 

Έτοιμοι να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα την ημέρα διεξαγωγής του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας, είναι οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής που θέλουν η πολιτεία να μην ξεχάσει την κατάστασή τους.

Παράλληλα οι πυρόπληκτοι θέλουν να ενημερώσουν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για την επόμενη μέρα μετά τον εφιάλτη που έζησαν και για τα όσα βιώνουν μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως για την αποφασιστική τους δέσμευση να ξαναφέρουν τη ζωή στην περιοχή τους, μέσω της πλήρους αποκατάστασής της. 

Σχεδόν τρεισήμισι μήνες μετά την φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας σε Νέο Βουτζά και Μάτι οι πυρόπληκτοι αναζητούν τρόπους πίεσης της Πολιτείας, αφού όπως υποστηρίζουν ακόμη εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν και για τα οποία η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι εμφανίζουν μια αναιτιολόγητη στασιμότητα. 

Ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ανταλλαγή απόψεων, μέσω Facebook κυρίως, για τη μορφή κινητοποίησης που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι πυρόπληκτοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε τουλάχιστον δυο σημεία φορώντας μαύρα μπλουζάκια που να έχουν στάμπες, υπενθυμίζοντας σε όσους πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο την ημερομηνία της 23ης Ιουλίου και τους 99 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και πανό με ανάλογα μηνύματα.,

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.