29/03/2020 18:43:03

Η κυβέρνηση «ξήλωσε» το Δ.Σ. της ΕΡΤ

Η κυβέρνηση «ξήλωσε» το Δ.Σ. της ΕΡΤ - Media

 

Τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά», όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.

Με τον Λ. Κρέτσο να στέλνει το μήνυμα, «η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία».

Ας σημειωθεί ότι το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει, «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

Σύντομα το Υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ που στρεφόταν κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ για τις πρακτικές του.

Ξανά επεισόδια στο σίριαλ ΕΡΤ

Συνεχείς κόντρες ταλανίζουν τo πολύπαθο «μαγαζί» της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά το «μήλον της Έριδος» είναι η επιλογή των διευθυντών της ΕΡΑ με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Τηλεόρασης Γιώργο Θαλασσινό να κατηγορεί τη διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι οι επιλογές των προϊσταμένων των διευθύνσεων της ραδιοφωνίας είναι «προειλημμένες από άλλα κέντρα παραδιοίκησης».

Η επιστολή που έστειλε στο «εσωτερικό» της ΕΡΤ ο Γ. Θαλασσινός αποκαλύπτει ότι συμμετείχε στη διαβούλευση για την επιλογή των διευθυντών που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου. Αναφέρει ότι δεν υπήρχαν πρακτικά, καθώς δεν ήταν συνεδρίαση, αλλά «ένα πρωινό με τσάι και παξιμαδάκια» για ανταλλαγή απόψεων.

Η ΕΡΤ απάντησε στην επιστολή του Γ. Θαλασσινού, χαρακτηρίζοντας ως «αναληθή και άκρως συκοφαντικά» όσα ανέφερε για την αξιολόγηση των υποψηφίων από τον Β. Κωστόπουλο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι απόψεις του Γ. Θαλασσινού έχουν τροφοδοτήσει τη γνωστή επερώτηση της Ν.Δ. και ότι στρέφονται κατά των συμφερόντων της εταιρείας. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι αν πράγματι πίστευε τις απόψεις αυτές, δεν θα έπρεπε να παραστεί στη διαβούλευση, εκτός εάν τούτο το έκανε για να απολαύσει «ένα πρωινό με τσάι και παξιμαδάκια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.