search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:07
MENU CLOSE

Η υπόθεση Κασόγκι δεν ξεχνιέται με το τένις

02.11.2018 15:04
Ιταλία: Τα κορίτσια που έπαιξαν τένις από απέναντι ταράτσες έγιναν παγκόσμιο viral (Video/Photos) - Media

 

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιχειρεί να στρέψει την προσοχή αλλού και να καταπιαστεί με εκδηλώσεις που ενδεχομένως θα τραβήξουν το βλέμμα του λαού από την κατακρεούργηση του δημοσιογράφου.

Τέτοια εκδήλωση θα μπορούσε να είναι και το τουρνουά επίδειξης τένις, στο οποίο προσκλήθηκαν τα κορυφαία ονόματα του χώρου, όπως Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δίχως το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν οι ιθύνοντες.

“Δεν ήθελα να παίξω εκεί αυτή την εποχή. Ήταν εύκολη η απόφασή μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Φέντερερ, που αναφερόταν φυσικά στην υπόθεση Κασόγκι.

Ο -κατά πολλούς- καλύτερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, δεν σκέφτηκε καν το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που του προσφέρθηκε, προχωρώντας σε μια κίνηση πολιτικής εντιμότητας, κάτι που καλούνται να κάνουν και οι Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά και τις παροτρύνσεις από τη Διεθνή Αμνηστία.

Οι δύο κορυφαίοι (βάσει κατάταξης) τενίστες είχαν κλείσει φιλικό αγώνα στην πόλη Τζέντα στις 22 Δεκεμβρίου, με τη Διεθνή Αμνηστία να ζητά να ακυρωθεί ο αγώνας, κάτι που βρίσκει μεν σύμφωνους τους αθλητές, αλλά δεν εξαρτάται πλήρως και από τους ίδιους.

«Φυσικά και γνωρίζω την κατάσταση. Αλλά είχα υπογράψει για να παίξω εκεί εδώ και ένα χρόνο. Η ομάδα μου βρίσκεται σε επικοινωνία με εκείνους και θα αναλύσουμε τις επιλογές μας. Είναι απαίσιο που ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του. Ξέρω πως κάτι πολύ κακό συνέβη εκεί. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση και ελπίζω πως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα» δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξη Τύπου του στο Παρίσι.

Όσον αφορά τον Τζόκοβιτς; «Έχουμε συμφωνία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Ήταν μια απόφαση που αφορά την δουλειά μου ως επαγγελματίας τενίστας να το κάνω. Φυσικά ξέρω τι συμβαίνει αυτή την περίοδο και είναι πολύ λυπηρό. Η ομάδα μου αυτή τη στιγμή είναι σε επαφή με τους ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία και προσπαθούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Θα το εξετάσουμε και θα πάρουμε σύντομα μια απόφαση με τον Ράφα» τόνισε ο Σέρβος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03