search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:59
MENU CLOSE

«Δάκτυλος» Σόιμπλε στην κούρσα διαδοχής στο CDU: Αυτόν θέλει για αρχηγό

02.11.2018 16:04
Ο Σόιμπλε... ξαναχτύπησε, αλλά για καλό σκοπό: Υποχρεωτική η μάσκα στη Bundestag - Media

 

Τι κι αν «αποσύρθηκε» από το υπουργείο Οικονομικών, όπου ήταν κράτος εν κράτει στην προεδρία της Bundestag; Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι μόνο παραμένει έντονα ενεργός, αλλά, με την Άνγκελα Μέρκελ αποδυναμομένη, μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της διαδοχής στην ηγεσίας της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) και προωθεί έντονα «δικό του» υποψήφιο.

Συγκεκριμένα, ως διάδοχο της Μέρκελ στην ηγεσία του CDU ο Σόιμπλε προκρίνει τον Φρίντριχ Μερτς, σύμφωνα με το Der Spiegel. Η υποστήριξη από τον Σόιμπλε, ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας ως απάντηση στην κρίση χρέους της νότιας Ευρώπης μετά το 2008, αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του επιχειρηματία.
 
Υπενθυμίζεται πως ο διάδοχος της Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος αναμένεται ότι θα τη διαδεχθεί και στην καγκελαρία αν και η ίδια έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στη θέση της για άλλα τρία χρόνια αφού παραιτηθεί από την ηγεσία της CDU. Ενδεχόμενη νίκη του Μερτς στις εσωκομματικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα θα σηματοδοτήσει μια στροφή προς τον φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τη χαμηλή φορολογία δεξιό συντηρητισμό, τον οποίο η Μέρκελ είχε βάλει στην άκρη στη διάρκεια των 13 ετών της καγκελαρίας της.
 
Ο Σόιμπλε, όπως και ο Μερτς, αναφερόταν κάποτε ως μελλοντικός ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και καγκελάριος, πριν η Μέρκελ παραμερίσει πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον.
 
Σύμφωνα με το Spiegel, ο Σόιμπλε κάλεσε τον Μερτς να θέσει υποψηφιότητα αφού η Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή της κι επιπλέον του έκλεισε συναντήσεις με τον Ζοζέφ Ντολ, ηγέτη στο Ευρωκοινοβούλιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με άλλους πολιτικούς με επιρροή στη Γερμανία.
 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03