search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:57
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Σταθεροποιούν την αντιλαϊκή πολιτική»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2045
1-11-2018
04.11.2018 04:00
kke_0-13.jpg

 

Για αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος μέσα και από τη συνταγματική αναθεώρηση μιλάει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση. «Μια ακόμη “προσφορά” του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, πέρα απ’ τη “δικαίωση” των μνημονίων» όπως σημείωσε, με σκληρή γλώσσα, ο Περισσός. Το ΚΚΕ «βλέπει» μάλιστα πίσω από τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από την κυβερνητική θητεία το «όχημα» που οδηγεί στη διασφάλιση της σταθερότητας στην άσκηση αντιλαϊκής πολιτικής.

«Αυτό επιδιώκουν τόσο με τις προτάσεις τους για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην άσκηση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής (π.χ. ενίσχυση του ρόλου του ΠτΔ) όσο και με τα κάλπικα συνθήματα περί δήθεν “εμβάθυνσης της δημοκρατίας” και “προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων”, που λειτουργούν ως όχημα ενσωμάτωσης και συσκοτίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές και τον ταξικό χαρακτήρα του Συντάγματος» τονίζει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, για το ζήτημα των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας ο Περισσός εκφράζει την αντίθεσή του με τα όσα προτείνει το κυβερνητικό στρατόπεδο υπογραμμίζοντας πως «την ίδια στιγμή ξεπερνάει μέσα από ημίμετρα δήθεν εξορθολογισμού υπερώριμα αιτήματα που θα έπρεπε να είχαν ικανοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, όπως ο πλήρης διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας».

«Πρωταθλητής στην ασυνέπεια»

Βάζοντας στο στόχαστρό του τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η “δημοκρατία” και η εφαρμογή της “συνταγματικής νομιμότητας” για τον λαό κρίνεται απ’ τη σωρεία αντιλαϊκών νόμων, που ψηφίζει το κοινοβούλιο, απ’ τον αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς, απ’ την περιστολή λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως ο νόμος περιορισμού της απεργίας κ.ά., που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Πετώντας τα «βέλη» του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός τονίζει πως «για την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος, για την οποία τόσο κόπτεται ο κ. Τσίπρας, δεν φταίνε κυρίως και μόνο τα σκάνδαλα, η διαφθορά ή τα λεγόμενα εξωθεσμικά κέντρα, που είναι άλλωστε σύμφυτα μ’ αυτό το σύστημα», αλλά ευθύνεται, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «πρωτίστως η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, μαζί με την ασυνέπεια λόγων και έργων, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρωταθλητής».

Το ΚΚΕ αναφέρει πως η όποια αναγνώριση κάποιων δικαιωμάτων στο σύνταγμα έχει περισσότερο διακηρυκτικό χαρακτήρα και συνοδεύεται με ρήτρες, προϋποθέσεις, νόμους, που τα καταστρατηγούν στην πράξη και δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα και θα πάρει μέρος στη διαδικασία που προβλέπεται, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24