search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «χρυσής βίζας»: Μήνυση για πλαστογραφία από το δήμο Αθηναίων

02.11.2018 18:45
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «χρυσής βίζας»: Μήνυση για πλαστογραφία από το δήμο Αθηναίων - Media
 
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Παπαευαγγέλου φέρνει στο φως ο ΣΚΑΪ. Όπως προκύπτει από μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων, η εταιρεία DESTINY Επενδυτική φέρεται να διαφήμιζε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων για το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα, σε έντυπο με πλαστογραφημένες τις υπογραφές του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και της διευθύντριας του Δήμου Αθηναίων.
 
Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει το πιστοποιητικό με το οποίο η DESTINY φέρεται να διαφήμιζε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων για το πρόγραμμα. Σε αυτό, διακρίνεται το έμβλημα του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος φέρεται να εξουσιοδότησε την εταιρεία DESTINY Eπενδυτική για να προσελκύσει Κινέζους επενδυτές, ενώ φαίνεται να υπογράφουν ο Γιώργος Καμίνης και η διευθύντρια του Δήμου Ελένη Χαλβατζά.
 
Αντιδρώντας, οι υπεύθυνοι του δήμου προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. «Ζητούμε την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για την ύπαρξη πλαστού “πιστοποιητικού” με τον τίτλο “CERTIFICATE OF AUTHORIZATION” το οποίο φέρει ψευδές αναγραφόμενο περιεχόμενο, σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμος Αθηναίων φέρεται να εξουσιοδοτεί την αναφερόμενη σε αυτό “εταιρεία” με την επωνυμία”«DESTINY INVESTMENTS (EPENDITIKI) M. IKE” ως δήθεν “Επισήμως Αναγνωρισμένο Μεσιτικό Γραφείο Ακινήτων και Πρακτορείο για το επενδυτικό πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ”, που περιλαμβάνει πωλήσεις, οικονομικές και μεταναστευτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην Κίνα».
Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ίδια χρησιμοποίησε ποτέ αυτό το πιστοποιητικό: «Δηλώνουμε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του εγγράφου αυτού και της μήνυσης. Συνακόλουθα, ουδέποτε έχουμε κάνει χρήση του φερόμενου εγγράφου ή άλλου παρόμοιου με αυτό. Σαφέστατα και κατηγορηματικά η εταιρεία μας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης της βίζας» υπογραμμίζεται από τη DESTINY.
 
Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της DESTINY Ευάγγελος Παπαευαγγέλου σε νέα του συνέντευξη αρνούνταν την όποια εμπλοκή του σε παράνομες συναλλαγές. Οι αναταράξεις πάντως συνεχίζονται. Το πρωί η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την καρατόμηση της γενικής διευθύντριας που φέρεται να συνεργαζόταν με τη DESTINY, και να παρείχε τα επίμαχα POS.
 
Η χρήση POS πάντως, για αγοραπωλησίες ακινήτων από ξένους επενδυτές, για να λάβουν τη Golden Visa, ήταν αρκετά διαδεδομένη στους συμβολαιογραφικούς κύκλους. «Στις 24/9 μας ήρθε εγκύκλιος που λέει πως μέσω πιστωτικών καρτών δεν είναι αποδεκτός τρόπος πληρωμής. Έκτοτε δεν λαμβάνουμε από τότε πληρωμή μέσω ΡΟS» σημείωσε στον σταθμό μας η συμβολαιογράφος Νικολέτα Γυφτοπούλου.
 
«Αυτά τα τρία χρόνια ο τζίρος της κτηματαγοράς έχει ξεπεράσει το 1 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 60% είναι Κινέζοι» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών Ελλάδας Γιάννης Ρεβύθης. Οι εισαγγελικές αρχές που έχουν παρέμβει στην υπόθεση, αναμένεται να ερευνήσουν και κατά πόσο τα ακίνητα που μεταβίβαζε η DESTINY ήταν υπερτιμολογημένα.
 
Πηγή:skai.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:05