search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:49
MENU CLOSE

ΚΕΑ: Πλήρεις οδηγίες από τα κέντρα κοινότητας για τις αιτήσεις και τα νέα δικαιολογητικά

02.11.2018 19:05
Στις 21 Δεκεμβρίου η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης - Media

Τα Κέντρα Κοινότητας ενημερώνουν τους πολίτες αναφορικά με τις αλλαγές που ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου 2018 για τους αιτούντες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α.
Δ13/οικ./33475/1935/2018 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από 1.11.2018 οι αιτήσεις ΚΕΑ υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η εγκεκριμένη αίτηση δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας,
της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες (πχ ΤΕΒΑ).

Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί ή τροποποιηθεί πριν από την 1.11.2018, οφείλουν να προσκομίσουν το ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού (το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Κοινότητας, στα ΚΕΠ και στην Κοινωνική Υπηρεσία).

Κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα υποβάλουν ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ όσοι δικαιούχοι είχαν υποβάλει τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48