search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:39
MENU CLOSE

Το «φαινόμενο» Πετρούνιας – Ο τραυματισμός, η παγκόσμια αναγνώριση και τα 2,5 χρόνια θριάμβων

02.11.2018 19:58
Το «φαινόμενο» Πετρούνιας – Ο τραυματισμός, η παγκόσμια αναγνώριση και τα 2,5 χρόνια θριάμβων  - Media

 

Συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία παρουσιάστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη προσπάθεια του, ανεβαίνοντας για 4ηφορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, γνωρίζοντας πως με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη θα πρέπει να υποβληθεί σε δύσκολο χειρουργείο στον αριστερό του ώμο!

Σκεπτόμενος ότι τη προσεχή Δευτέρα, ο Πετρούνιας θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και τώρα θα έπρεπε να σφίξει τα δόντια και να αντέξει τον πόνο, για να ολοκληρώσει άριστα το πρόγραμμά του, άλλος θα τον χαρακτήριζε «τρελό», όπως ο Γιώργος Πρίντεζης που υποκλίθηκε στο μεγαλείο του παγκόσμιου πρωταθλητή!

Όμως, ούτε το πρόβλημα στον ώμο αυτό μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στον πολυνίκη Έλληνα στη διοργάνωση, που με το νέο του κατόρθωμα, όχι μόνο ξεπέρασε μέχρι και τον Βλάση Μάρα (που έχει στην τροπαιοθήκη του δύο χρυσά κι ένα χάλκινο) στο άθλημα των κρίκων, αλλά μπήκε και στο κλειστό λόμπι των τριών -πλέον- γυμναστών στην ιστορία της ενόργανης που έχουν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μετά την Γλασκώβη (το 2015) και το Μόντρεαλ (το 2017) κατάφερε να ακουστεί ο ελληνικός ύμνος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχας, στο στάδιο (Aspire Dome) όπου είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα το 2009, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Αναμενόμενη η αντίδραση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας: «Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη» ανέφερε σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ απέσπασε και τα θερμά συγχαρητήρια του πρωθυπουργού.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!» τα λόγια του Τσίπρα, ενώ στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Ο 27χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε πρώτος το πρόγραμμά του (βάσει κλήρωσης), βαθμολογήθηκε με 15.366 βαθμούς και περίμενε μέχρι το φινάλε και την προσπάθεια του μεγάλου αντιπάλου του, Ναμπαρέτε Ζανέτι, για να διαπιστώσει ότι κανείς δεν μπορεί να τον εκθρονίσει, αφού ο Βραζιλιάνος συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς και αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο.

Όσο κι αν πήγε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με τον στρατιωτικό χαιρετισμό του, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας, η πραγματικότητα θέλει τον Ζανέτι να βλέπει την πλάτη του ισόβιου νικητή στους κρίκους, που διεύρυνε το αήττητο σερί του.

«Μετά την εμφάνισή μου, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό… Είναι αρκετά τρελό αυτό που συνέβη, αλλά είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Τελικά δεν θα γινόταν να χάσω αυτή τη διοργάνωση», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά το νέο του θρίαμβο.

Επί 2,5 χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας κερδίζει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί (10 χρυσά σε 10 διοργανώσεις), ανεξαρτήτως χώρας, αγωνιστικής κατάστασης και τραυματισμών!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:39