search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22
MENU CLOSE

Αφιερωμένες εξαιρετικά…

07.02.2012 19:10
Αφιερωμένες εξαιρετικά... - Media

Oι φωτογραφίες που δημοσι­εύουμε είναι αφιερωμένες εξαιρετικά από το «Π» στον πολιτικό «εργολάβο» των αυθαιρέ­των, τον Νίκο Σηφουνάκη!Το παρατσούκλι δεν είναι δικής μας εμπνεύσεως, το έχουμε δανει­στεί από την πιάτσα…

Oι φωτογραφίες που δημοσι­εύουμε είναι αφιερωμένες εξαιρετικά από το «Π» στον πολιτικό «εργολάβο» των αυθαιρέ­των, τον Νίκο Σηφουνάκη!Το παρατσούκλι δεν είναι δικής μας εμπνεύσεως, το έχουμε δανει­στεί από την πιάτσα… Γιατί μπορεί οι σφουγγοκωλάριοι να μην του το έχουν πει ακόμα για να μην τον στε­ναχωρήσουν, αλλά στα αρχιτεκτονι­κά γραφεία, στους κύκλους των όπου γης αυθαίρετων και παράνομων, αλ­λά κυρίως στις συζητήσεις των νόμι­μων κορόιδων, αυτό το παρατσούκλι χρησιμοποιούν για να μην αναφερθούν στο όνομά του.Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, ο χαρακτηρισμός «πολιτικός ‘‘εργο­λάβος’’ των αυθαιρέτων» προέκυ­ψε από την εκπληκτική του επίδοση μέσα σε έξι μήνες να προκαλέσει με τις πολιτικές του επιλογές και τις νο­μικές ρυθμίσεις που ξεθεμελιώνουν το Σύνταγμα παράνομη οικοδομική «έκρηξη» στις περιοχές της χώρας όπου το χρήμα «πολύχρωμο» και «μαύρο» μπορεί εν μέσω της από­λυτης οικονομικής κρίσης να ρέει άφθονο.Τις φωτογραφίες που φιλοξενού­με μας τις έστειλε αναγνώστης του «Π» και αποτελούν ένα μικρό μόνο στιγμιότυπο από τα όργια που γίνο­νται ελέω Σηφουνάκη στη Μύκονο, και όχι μόνο.

Ο φίλος αναγνώστης βρέθηκε στην – κατεστραμμένη πλέον – πα­ραλία της Ελιάς στα μέσα Δεκεμβρί­ου και κατέγραψε το κόλπο των πα­ράνομων που επιβραβεύει ο Σηφουνάκης. Και το κόλπο είναι απλό: Σε οι­κόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται νόμιμο οίκημα ξεφύτρωσε και ένας σκελετός που κάλυψε σχεδόν όλο το οικόπεδο. Και αυτός ο σκελετός, που σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα ένα πα­ράνομο σπίτι, θα πάρει πανηγυρικά άφεση αμαρτιών από τον αναπληρω­τή υπουργό ΠΕΚΑ.Οι σκελετοί έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα και, όπως λένε αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί της πιάτσας και όχι του υπαρκτού… συνδικαλι­σμού, σε όλη την Ελλάδα κτίζονται αυθαίρετα αφού όλα νομιμοποιού­νται.

Υπάρχουν, μάλιστα, λένε, πε­ριπτώσεις θρασύτατων ιδιοκτητών και μηχανικών που στέλνουν σχέδια όπου με photoshop έχουν προστεθεί οικήματα τα οποία θα κατασκευα­στούν, αφού πρώτα νομιμοποιηθούν!Σε ολόκληρη τη χώρα κτίζονται αυθαίρετα παντού, αφού κανείς δεν πρόκειται ποτέ να κάνει έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σηφουνάκης μέχρι και την τελευταία στιγμή κατα­θέτει τροπολογίες στον ήδη ψηφισμέ­νο νόμο με τον φόβο μήπως και μείνει κάποιος παράνομος παραπονεμένος. Για παράδειγμα μια από τις τελευταίες τροπολογίες προβλέπει ότι για την πι­στοποίηση του χρόνου ανέγερσης του αυθαιρέτου, εάν δεν υπάρχουν αερο­φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, αρκεί η υπεύθυνη δήλωση και μόνο του ιδι­οκτήτη!Όπως λένε στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, ο Σηφουνάκης ούτε ντράπη­κε όταν δήλωνε με στόμφο ότι με τον νόμο βάζει τέλος στην αυθαιρεσία και στην επόμενη γενιά αυθαιρέτων ούτε κοκκίνισε όταν από το βήμα της Βου­λής τόλμησε να αναφερθεί στον αεί­νηστο Τρίτση.

Αλλά όπως λέει ο λαός… «και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22