search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40
MENU CLOSE

Είναι οριστικό: Αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας – Υπογράφηκε η απόφαση στο Φανάρι

03.11.2018 13:44
Είναι οριστικό: Αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας - Υπογράφηκε η απόφαση στο Φανάρι - Media
 
Ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπογράφοντας στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη συμφωνία για την αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας.
 
Ο Οικομενικός Πατριάρχης είπε από την πλευρά του ότι αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τους ιερούς κανόνες να δίδεται αυτοκεφαλία σε εκκλησίες όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο και έχουν ωριμάσει οι σχετικές συνθήκες».
 
“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συμφωνία θα οδηγήσει τον ουκρανικό λαό εις την περαιτέρω ενότητα, την οποία στερήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Η εκκλησία της Ουκρανίας θα υπεισέλθει πλέον στην οικογένεια των ορθοδόξων αυτοκέφαλων εκκλησιών. Θα εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό των πιστών και τη δόξα του ονόματος του Κυρίου», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί στο μέλλον την Ουκρανία.
 
Ο Πέτρο Ποροσένκο ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αυτοκεφαλία και δήλωσε ότι «την ιστορική αυτή ημέρα την περιμέναμε από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας». Ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Τουρκία θα συναντηθεί αργότερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40