search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Έφτασε στο Μεξικό το «καραβάνι των μεταναστών» (Video)

03.11.2018 19:28
Έφτασε στο Μεξικό το «καραβάνι των μεταναστών» (Video) - Media
 
Το καραβάνι των μεταναστών, κυρίως Ονδουριανών, που κατευθύνεται στις ΗΠΑ, αναχώρησε σήμερα με προορισμό την κοινότητα Ίσλα, στην Πολιτεία Βερακρούς του Μεξικού, αφού οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να αναλάβουν τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών μέχρι την πρωτεύουσα.
 
Οι μετανάστες ξεκίνησαν το πρωί από την κοινότητα Σαγιούλα και σκοπεύουν να καλύψουν περίπου 90 χιλιόμετρα – η διαδρομή διαρκεία λίγο πάνω από μία ώρα με αυτοκίνητο αλλά τουλάχιστον 13 ώρες με τα πόδια.
 
Την Παρασκευή, οι αρχές της Πολιτείας Βερακρούς τους πρότειναν να τους μεταφέρουν στην Πόλη του Μεξικού όπου σκοπεύουν να ζητήσουν να τους χορηγηθούν έγγραφα που θα τους επιτρέπουν να φτάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Όμως στη συνέχεια ο κυβερνήτης Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να κάνουν πρώτα μια στάση σε κάποια μεγάλη πόλη της Βερακρούς, για λόγους ασφαλείας.
 

“Μια μεγάλη πόλη, όπου θα έχουμε στη διάθεσή μας επαρκείς εγκαταστάσεις που θα τους προσφέρουν πάνω απ’ όλα ασφάλεια”, εξήγησε ο κυβερνήτης αυτής της Πολιτείας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το οργανωμένο έγκλημα.
 
Παράλληλα, ένα δεύτερο καραβάνι μεταναστών, που πέρασε στο Μεξικό την Δευτέρα, συνεχίζει την πορεία του στην Πολιτεία Τσιάπας, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Pueblos sin Fronteras που συνοδεύει αυτούς τους ανθρώπους, τα δύο καραβάνια απέχουν μεταξύ τους 400 χιλιόμετρα αλλά αναμένεται να συναντηθούν στην Πόλη του Μεξικού – αν και το πότε ακριβώς δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αναπτύξει ώς και 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει αυτούς τους μετανάστες.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57