search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:07
MENU CLOSE

O «Εθισμός των νέων στον τζόγο» στο προσκήνιο

04.02.2012 09:47
O «Εθισμός των νέων στον τζόγο» στο προσκήνιο  - Media

O «Εθισμός των νέων στον τζόγο» θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκπομπής “Προσωπικά” με την Έλενα Κατρίτση που θα μεταδοθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 16:00 στην ΝΕΤ.

O «Εθισμός των νέων στον τζόγο» θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκπομπής “Προσωπικά” με την Έλενα Κατρίτση που θα μεταδοθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 16:00 στην ΝΕΤ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ολοένα και περισσότεροι  έφηβοι ενδίδουν τα τελευταία χρόνια στον ηλεκτρονικό τζόγο, με το 6% των παιδιών ηλικίας 14-16 χρόνων να δηλώνει πως παίζει στο Διαδίκτυο στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια ακόμη και σε  ηλεκτρονικά καζίνο. Το ποσοστό είναι ανησυχητικό γιατί παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και κυρίως γιατί κινείται στο χώρο της παρανομίας.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών , Γιώργος Κορμάς αναφέρει ότι  σήμερα στην Παιδιατρική Κλινική Αγλαΐα Κυριακού, 10 από τα 130 παιδιά που είναι εθισμένα στο διαδίκτυο παρακολουθούνται λόγω της εξάρτησης τους από τον τζόγο.

Καλεσμένος στην εκπομπή για να μας εξηγήσει πόσο εύκολα μπορεί ένας νέος να παρασυρθεί από επιτήδειους στο διαδικτυακό χώρο θα είναι ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , Μάνος Σφακιανάκης μας εξηγεί πόσο.

Με το νόμο 4002/2011 που τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο , στόχος είναι να ρυθμιστεί η λειτουργία της αγοράς των τυχερών παιγνίων. Πολλά όμως ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο θέμα της  προστασίας  των πολιτών και ιδιαίτερα των εφήβων και των νέων από τις ολέθριες συνέπειες που έχει ο εθισμός στον τζόγο.

836 χρήστες τυχερών παιχνιδιών και 864 συγγενείς τους έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων τα τελευταία 9 χρόνια , για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εθισμού.Τα εξαρτημένα άτομα είναι στην πλειοψηφία άνδρες, ανώτερης και ανώτατης εκπαιδευτικής μόρφωσης, ενώ περίπου το 40% ξεκίνησε την εξάρτηση από τον τζόγο, πριν τα 25 χρόνια!

Μέσα από τις συγκλονιστικές  μαρτυρίες και τα βιώματα που μοιράζονται μαζί μας προσπαθούν να μας κινητοποιήσουν και να καταλάβουμε όσοι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει  τον κίνδυνο που ελλοχεύει πίσω από μια φαινομενικά απλή συνήθεια . Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δρόμοι χωρίς επιστροφή , αρκεί να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00