search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:51
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Παπαδόπουλου: Η σεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο δεν έχει τελειώσει

04.11.2018 13:56
4597679.jpg
 
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ζάκυνθο τα ξημερώματα, αν και εξήγησε ότι η σεισμική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες.
 
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μετασεισμικές δονήσεις. Είναι μετασεισμοί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρίσκονται σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια», είπε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
 
Και συνέχισε: «Μάλιστα το έχουμε προσδιορίσει και εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου ότι η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί, ότι μπορεί να πάρει σημαντικά μεγέθη , όπως έγινε τώρα το ξημέρωμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί ο πληθυσμός».
 
«Ενδέχεται να γίνουν και άλλοι μετασεισμοί με ισχυρά μεγέθη. Βεβαίως θα ακολουθήσουν κι άλλοι μετασεισμοί. Η μετασεισμική ακολουθία μετά από έναν πολύ ισχυρό σεισμό μπορεί να κρατήσει και έναν και δύο μήνες», υπογράμμισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
 
Πληροφορίες: newpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35