26/05/2020 22:00:03
9.1.2010

Έμαθαν ότι χανόμαστε, πλακώσανε και οι Τούρκοι

Έμαθαν ότι χανόμαστε, πλακώσανε και οι Τούρκοι - Media

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις και μάλιστα επίσημες και ιδιαίτερα... προσεγμένες δη λώσεις Τούρκων τραπεζιτών και παραγόντων έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες, αναφορικά με το ενδεχόμενο να εξαγο ράσουν ελληνικές τράπεζες... Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το «τάιμινγκ» των δηλώσεων αυτών, δεδομένων των προβλημάτων που αντι μετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες αυτό τον καιρό με την πώληση συμμετοχών ή θυγατρικών στα Βαλκάνια να ακούγεται όλο και συχνότερα.

Όπως φαίνεται, οι γείτονες επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις γνωστές δημοσι ονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας ενισχύοντας παράλληλα το δικό τους διεθνές επιχειρηματικό και όχι μόνο προφίλ, λέγο ντας πως είναι έτοιμοι να μας εξαγοράσουν.

Είναι καιρός άλλωστε που πάνε να πλασαριστούν ως μια ανερχόμενη βιομηχανική περιφερειακή δύναμη, η «Κίνα της Ανατολικής Μεσογείου», και η πρόσφατη συμμετοχή τους στο G20, το γκρουπ των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανή τη, τους έχει φουσκώσει για τα καλά.

Ακόμη και τη Finansbank φέρονται να έχουν ζητήσει πίσω από την προηγούμενη διοίκηση της Εθνικής Τράπε ζας με μεσολαβητή γνωστό ξένο επενδυτικό οίκο! Και βέβαια στο πλαίσιο της περιβόητης παγκοσμιοποί ησης, όλα αυτά υποτίθεται ότι είναι λογικά και αναμενό μενα, αφού το μόνο θεμιτό κίνητρο άλλωστε είναι το κέρδος.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μην αναλογιστεί κανείς ότι η συνεχιζό μενη αδυναμία της ελληνικής οικονο μίας κινδυνεύει να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κινηθούν διάφοροι δηλωμένοι εχθροί μας εις βάρος των εθνικών κυ ριαρχικών δικαιωμάτων μας, όπως άλ λωστε δήλωσε απερίφραστα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός... Και να δούμε τότε τι θα λένε οι διάφοροι ανεγκέφαλοι που θριαμβολογούσαν όταν η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε την τουρκική Finansbank. Θα θυμηθούν άραγε και τότε τη «Μεγάλη Ιδέα» ή μήπως τη... «Μικρασιατική Κα ταστροφή»;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.