search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:08
MENU CLOSE

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το αποσμητικό σας!

05.11.2018 09:13
Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το αποσμητικό σας! - Media

 

Το αποσμητικό είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας. Η πλειοψηφία του κόσμου το χρησιμοποιεί κάθε μέρα και μάλιστα πάνω από 1-2 φορές.

Δυστυχώς όμως τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν πολλά χημικά που κάνουν πολύ κακό στον οργανισμό. Ψάχνοντας αρκετά μπορείτε να βρείτε κάποια αποσμητικά στο εμπόριο που είναι χωρίς χημικά πρόσθετα αλλά συνήθως είναι πανάκριβα. Εφόσον υπάρχει η εναλλακτική λύση και μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε;

Κάτι θα ξέρει η διάσημη σταρ του Hollywood, Shailene Woodley (πρωταγωνίστρια στην τεράστια επιτυχία των ταινιών The Divergent Series) η οποία δεν βάζει τίποτα πάνω στο σώμα ή στο πρόσωπό της που να μην το φτιάχνει η ίδια με υλικά από τη φύση.

Άλλωστε τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο αλλά και πολλά parabens που μπορούν να ευθύνονται ακόμα και για κρούσματα καρκίνου. Φυσικά δεν θέλουμε να σας φοβίσουμε, αλλά εφόσον υπάρχουν κάποια πράγματα που με τη βοήθεια της φύσης και του the home issue μπορούν να μας προσφέρουν μια πιο υγιή ζωή. Γιατί να μην τα δοκιμάσουμε;

Αποσμητικό σε μορφή σπρέι

Τι θα χρειαστείτε

Ένα αποστειρωμένο μπουκαλάκι σπρέι, 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή λεμονιού, 85 γραμμάρια καθαρό οινόπνευμα.

Εκτέλεση

Χρησιμοποιήστε ένα άδειο μπουκαλάκι και γεμίστε το με καθαρό οινόπνευμα. Προσθέστε 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή λεμονιού. Αν έχετε μικρό μπουκαλάκι μπορείτε να βάλετε πιο λίγο οινόπνευμα και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Ανακινήστε καλά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κανονικά αντί για αποσμητικό.

Το καθαρό οινόπνευμα σκοτώνει όλα τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά, ενώ το αιθέριο έλαιο δίνει μυρωδιά φρεσκάδας στο δέρμα.

Αποσμητικό σε μορφή roll-on

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε ένα αποσμητικό, σαν αυτά του εμπορίου, που να έρχεται κατευθείαν σε επαφή με το δέρμα και είναι σε μορφή roll-on θα χρειαστείτε 5 κ.σ. λάδι καρύδας, 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή άλλου εσπεριδοειδούς.

Εκτέλεση

Λιώστε το έλαιο καρύδας και προσθέστε όλα τα υλικά. Ζεστάνετε το μείγμα για λίγη ώρα και αφού κρυώσει βάλτε το σε ένα άδειο μπουκαλάκι αποσμητικού. Το συγκεκριμένο μείγμα θα απορροφήσει κάθε ίχνος ιδρώτα και μυρωδιάς και θα ενυδατώσει το δέρμα σας αφήνοντας μια διακριτική ευχάριστη ευωδιά.

Πηγή: spirossoulis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03