search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα

05.11.2018 09:43
Νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα   - Media

 

Ο Burak Özügergin είναι ο νέος πρέσβης της Άγκυρας στην Ελλάδα.

Υπήρξε παλαιότερα πρέσβης της χώρας του στην Κροατία, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει επικεφαλής της Διεύθυνσης των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ως εκ τούτου θεωρείται βαθύς γνώστης των σχέσεων των δυο χωρών.

Για την ακρίβεια υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για ΝΑΤΟ, θέματα διεθνούς ασφάλειας, αεροναυτικά θέματα, Ελλάδα και Κύπρο και συνεπώς θεωρείται ένας σημαντικός διπλωμάτης.

Αρμόδιες πηγές στην Αθήνα εκτιμούν ότι η τοποθέτηση του Burak Özügergin στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα δεν σηματοδοτεί ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής της Άγκυρας για τη χώρα μας.

Ο Burak Özügergin αντικαθιστά τον Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίτ, ο οποίος ακολούθησε μία σχετικά «σώφρονα» πολιτική, σε σύγκριση πάντα με τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Πάντως η αλλαγή του πρέσβη έρχεται σε μία περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν εισέλθει σε περίοδο έντασης, και μετά την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11