search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη

05.11.2018 10:27
Πρωτοβουλίες Τσίπρα για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη - Media

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί το προσεχές Σάββατο και θα μιλήσει στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), μαζί με τον πορτογάλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, με τον οποίο θα έχει στο Βερολίνο και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Το SPD, μετά τη συμμετοχή του στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, ως μικρότερου εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει όπως φάνηκε στις ομοσπονδιακές εκλογές αλλά και στις εκλογές των κρατιδίων μεγάλη εκλογική καθίζηση και αναζητά πλατφόρμα που θα το βγάλει από την κρίση, καθιστώντας το εκ νέου πρωταγωνιστή στην γερμανική πολιτική ζωή.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να αποτελέσει την πολιτική πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορεί να συνεργαστούν πριν και μετά τις ευρωεκλογές σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι και ευρωπαϊκή αριστερά.

Η σύγκλιση των σοσιαλδημοκρατών, πράσινων και αριστερών δείχνει να αποτελεί αυτή τη στιγμή στρατηγική επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ως αντίβαρο στην επέλαση της ακροδεξιάς και των εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, πάντως, μετά το Βερολίνο, θα μεταβεί στο Παρίσι, προσκεκλημένος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια λαμπρή εκδήλωση για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και ο Ντόναλντ Τραμπ, Μακρόν και Τσίπρας προγραμματίζουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει και στη Διάσκεψη Δωρητών για τη Λιβύη (πρώτη φορά καλείται η Ελλάδα) στις 12 και 13 Νοεμβρίου, στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης, μάλιστα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επαφές του έλληνα πρωθυπουργού με κορυφαία στελέχη της (ακροδεξιάς) ιταλικής κυβέρνησης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:25