search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Πετρόπουλος: Μόνο οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά

05.11.2018 10:47
4403862.jpg

 

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στα Νέα.

«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ μετά την εξέταση και των αντίθετων αποφάσεων των κατώτερων δικαστηρίων. Δεν δικαιούμαστε να επιστρέψουμε περικοπές που το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει απορρίψει», ξεκαθαρίζει.

Όπως εξηγεί, το ΣτΕ είχε εκδώσει την απόφαση το 2015 για να δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις των συντάξεων για αγωγές που είχαν γίνει μέχρι την έκδοση της απόφασής του και δέχτηκε ότι η δημοσιονομική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα υπερβαίνει το 16,2% του ΑΕΠ.

«Δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση μπορεί να αλλάξει το ΣτΕ θέση. Θα συγκρουστεί με τον εαυτό του; Αν επρόκειτο να αποφασίσει διαφορετικά, η δαπάνη θα ξεπερνούσε στο πολλαπλάσιο το 16,2% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με το ΣτΕ είναι επιβεβλημένη ανώτατη δαπάνη», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Στο μεταξύ, ο Τ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , Γιώργο Κουτρουμάνη, ότι πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό. «Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τόνισε, επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην επιλογή της κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:20