search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:01
MENU CLOSE

Ο Καμμένος απαντά στον Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες

05.11.2018 12:33
Ο Καμμένος απαντά στον Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες - Media

«Οι μόνοι που δεν είναι είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και οι πειρατές κρίνονται από τα συμβούλια ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όταν κατέχουν περιοχές που εισβάλουν παράνομα» είπε ο υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και προστατεύει την εθνική της κυριαρχία. Ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

«Θα πρέπει κάποιοι να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα ΕΕ και όταν παραβιάζονται τα σύνορα, παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι το σύνολο του ΝΑΤΟ είναι «σε θέση να γνωρίζει με αναφορές των κυβερνητών των πλοίων ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο».

«Να συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει η κάθε χώρα, τον υποθαλάσσιο, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ΝΑ Μεσόγειος γίνεται ενεργειακό κέντρο» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15